Add parallel Print Page Options

Река воде живота

22 Онда ми показа реку воде живота. Блистала је као кристал, а текла је из Божијег и Јагњетовог престола средином главне градске улице. Са обе стране реке расло је дрво живота, које рађа дванаест плодова. Оно доноси свој плод сваког месеца, а лишће му је за исцељење народима. Више неће бити никаквог проклетства. У граду ће бити Божији и Јагњетов престо и његове слуге ће му служити. Гледаће његово лице и његово име ће им бити на челу. Више неће бити ноћи и неће им бити потребна светлост светиљке ни светлост сунца, јер ће их обасјавати Господ Бог. И они ће владати довека.

Онда ми рече: »Ове речи су веродостојне и истините, а Господ, Бог пророчких духова, послао је свога анђела да својим слугама покаже оно што треба ускоро да се догоди. И ево долазим ускоро! Благо оном ко се држи пророчких речи ове књиге.«

Исус долази

Ја, Јован, чуо сам и видео све ово. И када сам чуо и видео, падох ничице пред ноге анђелу који ми је све ово показао, да му се поклоним.

А он ми рече: »Немој. И ја сам слуга као и ти и твоја браћа и пророци и сви који се држе речи ове књиге. Богу се поклони!«

10 Затим ми рече: »Немој да запечатиш пророчке речи ове књиге, јер је време близу. 11 Нека неправедник и даље чини неправду, нека се укаљани и даље каља, нека праведник и даље чини дела праведности, и ко је свет, нека се и даље свешта.

12 »Ево, долазим ускоро и моја награда са мном, да сваком дам по томе какво му је дело. 13 Ја сам Алфа и Омега, Први и Последњи, Почетак и Крај.

14 »Благо онима који перу своје огртаче да би имали право на дрво живота и да у град улазе кроз капију. 15 Напољу остају пси, врачари, блудници, убице, идолопоклоници и сви који воле лаж и који лажу [a].

16 »Ја, Исус, послао сам свога анђела са овим сведочанством за цркве. Ја сам Корен и Изданак Давидов, сјајна звезда Даница.«

17 И Дух и Невеста кажу: »Дођи!«

И ко год ово чује, нека каже: »Дођи!«

И ко је жедан, нека дође; ко хоће, нека бесплатно заграби воде живота.

18 Опомињем свакога ко слуша пророчке речи ове књиге: ко им нешто дода, њему ће Бог додати пошасти описане у овој књизи, 19 и ко одузме нешто од речи ове књиге, њему ће Бог одузети његов део од дрвета живота и од светога града који су описани у овој књизи.

20 Онај који за све ово сведочи, каже: »Да, долазим ускоро!«

Амин! Дођи, Господе Исусе!

21 Милост Господа Исуса са свима.

Footnotes

  1. Откривење 22:15 који лажу Дословно: који чине лаж.

Bible Gateway Sponsors