A A A A A
Bible Book List

Откривење 13 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Звер из мора

13 Тада видех како из мора излази Звер. Имала је десет рогова и седам глава, а на својим роговима десет круна и на свакој глави богохулно име. Та Звер коју видех личила је на леопарда, ноге су јој биле као у медведа, а уста као у лава. Аждаја јој даде своју силу, свој престо и велику власт. Једна глава као да јој је била смртно рањена, али се њена смртна рана зацели. И цео свет се задиви и пође за Звери, клањајући се Аждаји што је Звери дала власт.

А клањали су се и Звери, говорећи: »Ко је као Звер?« и: »Ко може да ратује против ње?«

Звер доби уста да њима говори охоле речи и хуле и доби власт да то чини четрдесет два месеца. И она отвори уста и поче да вређа Бога, оцрњујући његово име, његово пребивалиште и оне који пребивају на небу. Би јој допуштено и да зарати против светих и да их победи, а доби и власт над сваким племеном, народношћу, језиком и народом. Клањаће јој се сви становници земље чија имена од постанка света нису уписана у Књизи живота закланог Јагњета.

Ко има ухо, нека чује!

10 Ко је одређен за ропство,
у ропство ће и отићи.
Ко је одређен да буде погубљен мачем,
мачем ће и бити погубљен.

Ово од светих захтева истрајност и веру.

Звер из земље

11 Онда видех другу Звер како излази из земље. Имала је два рога као у јагњета, а говорила је као Аждаја. 12 Извршавала је сву власт прве Звери у њено име и присилила земљу и све њене становнике да се клањају првој Звери, оној чија се смртна рана зацелила. 13 Чинила је велика знамења — чак је и ватру спуштала с неба пред очима људи. 14 Заводила је тако становнике земље знамењима која су јој била дата да их чини у име Звери и рекла им да начине лик Звери, оне која је имала рану од мача и остала жива. 15 Било јој је дато и да удахне живот лику Звери, да лик Звери и проговори и да учини да се погубе сви који му се не клањају. 16 А учинила је и то да сви — и мали и велики, и богати и сиромашни, и слободни и робови — дају да им на десну руку или на чело буде утиснут жиг, 17 па да нико не може ни да купује ни да продаје ако нема жиг са именом Звери или са бројем њеног имена.

18 Овде је потребна мудрост. Ко је уман, нека одгонетне број Звери, јер то је број човека. А тај број је 666.

Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes