A A A A A
Bible Book List

Откривење 1 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Увод

Откривење Исуса Христа, које му је дао Бог да својим слугама покаже шта треба ускоро да се догоди. И он је то показао, пославши свога анђела своме слузи Јовану, који сведочи о свему што је видео: о Божијој речи и о сведочанству Исуса Христа.

Благо оном ко чита и онима који слушају речи овог пророчанства и држе се онога што је у њему написано, јер је време близу.

Поздрави и хвалоспев Богу

Јован, за седaм цркава у Азији:

милост вам и мир од Онога који јесте, који је био и који долази, и од седам духова који су пред његовим престолом, и од Исуса Христа, Верног сведока, Прворођенога из мртвих и Владара над земаљским царевима.

Ономе који нас воли, који нас је својом крвљу избавио од наших греха и учинио нас царством, свештеницима свога Бога и Оца — њему слава и моћ довека. Амин.

Ево долази с облацима
и свако око ће га видети,
и они који су га проболи.
И закукаће за њим
сва племена на земљи.
Да. Амин.

»Ја сам Алфа и Омега«, каже Господ Бог, који јесте, који је био и који долази, Сведржитељ.

Виђење Христа

Ја, Јован, ваш брат и с вама учесник у невољи, Царству и трпљењу у Исусу, био сам на острву Патмосу због Божије речи и Исусовог сведочанства.

10 У дан Господњи обузе ме Дух, а иза себе чух силан глас, као труба, 11 који рече: »Запиши у књигу оно што видиш и пошаљи у седам цркава: у Ефес, Смирну, Пергам, Тијатиру, Сард, Филаделфију и Лаодикију.«

12 Окренух се да видим глас који ми је говорио и, кад сам се окренуо, видех седам златних свећњака, 13 а усред свећњакâ некога »као Син човечији« [a]. Био је обучен у дуги огртач, а око груди опасан златним појасом. 14 Глава и коса су му биле беле као бела вуна, као снег, а очи као пламтећи огањ. 15 Стопала су му била као бронза ужарена у пећи, а глас као хучање многих вода. 16 У десници је имао седам звезда, а из уста му је излазио оштар мач са две оштрице. Лице му је било као сунце када сија свом снагом.

17 Када сам га угледао, падох му пред ноге као мртав, а он стави своју десницу на мене и рече: »Не бој се. Ја сам Први и Последњи 18 и Живи. Био сам мртав, а сад сам, ево, довека жив и имам кључеве Смрти и Подземља [b].

19 »Стога запиши оно што си видео, оно што јесте и оно што ће се после тога догодити. 20 А ево тајног значења седам звезда које си видео у мојој десници и седам златних свећњака: седам звезда су анђели седам цркава, а седам свећњака је седам цркава.

Footnotes:

  1. Откривење 1:13 Данило 7,13.
  2. Откривење 1:18 Подземља Дословно: Хада.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes