A A A A A
Bible Book List

Марко 16 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Васкрсење

16 Када је субота прошла, Марија Магдалина, Марија Јаковљева мајка и Салома купише мирисне помасти да би могле да оду и помажу Исусово тело, па рано ујутро првог дана седмице — чим је изашло сунце — дођоше на гроб.

»Ко ће да нам одваља камен са улаза у гроб?« говориле су међу собом.

Али, кад боље погледаше, видеше да је камен, који је био веома велик, већ одваљан. Када су ушле у гроб, угледаше једног младића у дугом белом огртачу како седи са десне стране и препадоше се.

»Не бојте се«, рече им он. »Ви тражите Исуса Назарећанина, који је распет. Он је васкрсао и није овде. Ево места где су га положили. Него, идите и реците његовим ученицима и Петру: ‚Он иде пред вама у Галилеју. Тамо ћете га видети, баш као што вам је и рекао.‘«

И оне изађоше, па побегоше од гроба, јер их обузе страх и трепет. И ником ништа не рекоше, јер су се бојале.

Исус се показује Марији Магдалини

Пошто је васкрсао рано ујутро првог дана седмице, Исус се прво показа Марији Магдалини, из које је био истерао седам демона. 10 Она оде и то јави онима који су били с њим, а који су сада туговали и плакали. 11 Када су они чули да је Исус жив и да га је она видела, не повероваше.

Исус се показује двојици ученика

12 После тога се Исус, у другом обличју, показа двојици од њих док су ишли у једно село. 13 Они се вратише и то јавише осталима, али они ни њима не повероваше.

Послање ученика

14 Касније се Исус показа Једанаесторици док су били за трпезом и укори их због њихове невере и окорелог срца, јер нису поверовали онима који су га видели васкрслог из мртвих.

15 »Идите по целом свету«, рече им, »и проповедајте еванђеље сваком створењу. 16 Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује, биће осуђен. 17 А ова знамења ће пратити оне који поверују: у моје име ће истеривати демоне; говориће новим језицима; 18 узимаће змије рукама; ако попију нешто смртоносно, то им неће наудити; полагаће руке на болесне и ови ће оздравити.«

Вазнесење

19 И пошто им то рече, Господ Исус би вазнет на небо, па седе здесна Богу.

20 Ученици одоше да свуда проповедају, а Господ им је помагао и потврђивао Реч знамењима која су је пратила. [a]

Footnotes:

  1. Марко 16:20 У најпоузданијим раним рукописима не налазе се стихови 9-20.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes