A A A A A
Bible Book List

Левит 2 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Ако някой иска да принесе на Господа хлебна жертва, нека да бъде от пшенично брашно; да го полее с елей и да сложи върху него тамян. И като го донесе на свещениците, Аароновите синове, свещеникът да вземе пълна шепа от брашното с елея и всичкия тамян, за да ги изгори на жертвеника за спомен като благоуханна жертва, приятна на Господа. А останалото от хлебната жертва да бъде за Аарон и синовете му; това е най-святата част от жертвите за Господа.

Когато жертвата ти е от хлебен принос, печена в пещ, нека да бъде от безквасни пшенични хлябове, замесени с елей, или безквасни питки, намазани с елей. Ако жертвата ти е хлебен принос, печен в тава, нека да бъде безквасен, от пшенично брашно, замесено с елей; трябва да го разчупиш на късове и да го полееш с елей – това е хлебна жертва. Но ако хлебната ти жертва е приготвена в тиган, нека бъде от пшенично брашно с елей. Така приготвената хлебна жертва принеси на Господа. И когато я представиш на свещеника, той да я занесе при жертвеника. Свещеникът да отдели част от хлебната жертва за спомен и да я изгори на жертвеника като благоуханна жертва, приятна на Господа. 10 А останалото от хлебната жертва да бъде за Аарон и синовете му; това е най-святата част от жертвите за Господа.

11 Никаква хлебна жертва, която принасяте на Господа, да не се прави с квас; защото не трябва да изгаряте нито квас, нито мед за жертва на Господа. 12 Тях принасяйте на Господа като принос от първите плодове, но да не се изгарят на жертвеника за благоухание. 13 И всяка от хлебните жертви принасяй посолена със сол; не оставяй жертвата си без солта на завета на твоя Бог. При всяка твоя хлебна жертва принасяй и сол.

14 Ако принасяш на Господа хлебна жертва от първите си плодове, принасяй дар от първи плодове, очукани зърна от пресни класове, изпечени на огън; 15 полей ги с елей и сложи отгоре тамян; това е хлебен принос. 16 И свещеникът да изгори за спомен част от зърната с елея и всичкия тамян; това е жертва за Господа.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes