A A A A A
Bible Book List

Колосяни 4 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Вие, господарите, отнасяйте се с робите си справедливо и им отдавайте дължимото, като знаете, че и вие имате Господар на небето.

Наставления за молитва и мъдрост

Постоянствайте в молитвата с бодър дух и благодарност, като се молите и за нас – Бог да ни отвори врата за словото, за да разгласим Христовата тайна, заради която именно съм в окови, за да я открия така, както трябва да говоря. С външните[a] се отнасяйте мъдро, като скъпите времето. Словото ви да бъде винаги благо, разумно и да знаете как трябва да отговаряте на всеки.

Сътрудници в апостолското дело. Заключителни поздрави

Колкото за мене, всичко ще ви съобщи Тихик, възлюбеният брат и верен служител и сътрудник в името на Господа. Тъкмо затова го изпратих при вас, за да разбере как сте[b] и той да утеши сърцата ви. Той идва с Онисим, верния и възлюбен наш брат, който е ваш земляк. Те ще ви разкажат за всичко, което става тук.

10 Поздравява ви Аристарх, който е затворен заедно с мене, както и племенникът на Варнава, Марк, за когото получихте поръчение – щом дойде при вас, да го приемете, 11 и от Иисус, наричан Юст. Те са обрязани и са единствените сътрудници за Божието царство, които ми бяха утеха. 12 Поздравява ви вашият земляк Епафрас, служител на Иисус Христос, който винаги усърдно се моли за вас, за да устоявате съвършени и изпълнени с всичко, което е Божия воля. 13 Свидетелствам за него, че той много се грижи за вас и за онези, които са в Лаодикия и Йерапол. 14 Поздравява ви Лука, възлюбеният лекар, както и Димас.

15 Поздравете братята в Лаодикия, както и Нимфас и домашната му църква. 16 След като се прочете това послание сред вас, наредете да се прочете и в Лаодикийската църква, а посланието от Лаодикия да прочетете и вие. 17 Кажете на Архип: „Внимавай да изпълняваш службата, която си приел в името на Господа.“

18 Собственоръчен поздрав от мене, Павел. Помнете оковите ми. Благодатта да бъде с вас. Амин.

Footnotes:

  1. 4:5 Т.е. невярващите в Иисус Христос.
  2. 4:8 В някои ръкописи: „за да разберете как сме“.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes