Add parallel Print Page Options

Господари, дајте својим робовима оно што је право и правично, знајући да и ви имате Господара на небу.

Остала упутства

Посветите се молитви. Бдите у њој са захваљивањем. Уједно се молите и за нас, да Бог отвори врата нашој речи, да говоримо о Христовој тајни — за коју сам и окован — да је објавим, говорећи о њој онако како треба да говорим. Мудро се понашајте према онима ван цркве. Паметно користите [a] време. Нека ваша реч увек буде љубазна, сољу зачињена, да сваком знате да одговорите како треба.

Завршни поздрави

О свему што се тиче мене обавестиће вас Тихик, драги брат, верни служитељ и са мном слуга у Господу. Шаљем вам га баш зато да сазнате шта је с нама и да вам ободри срце, заједно с Онисимом, верним и драгим братом, који је један од вас. Они ће вас обавестити о свему што се овде догађа.

10 Поздрављају вас Аристарх, мој друг у сужањству, и Марко, Варнавин нећак (за њега сте већ добили упутства: ако дође к вама, примите га), 11 и Исус звани Јуст. Они су једини обрезани верници [b] који са мном раде за Божије царство. Они су ми били утеха.

12 Поздравља вас Епафрас, који је један од вас и слуга Христа Исуса. Он се у молитвама увек бори за вас да, зрели и потпуно уверени, чврсто стојите у свему што је по Божијој вољи. 13 Сведочим за њега да се веома труди за вас и за оне у Лаодикији и Јерапољу.

14 Поздрављају вас драги лекар Лука и Димас.

15 Поздравите браћу у Лаодикији и Нимфана и цркву у његовој кући. 16 А када се ова посланица прочита код вас, постарајте се да се прочита и у цркви у Лаодикији, а и ви да прочитате ону из Лаодикије. 17 И реците Архипу: »Гледај да извршиш службу коју си добио у Господу.«

18 Поздрав мојом руком, Павловом. Сећајте се мојих окова.

Милост с вама.

Footnotes

  1. Колошанима 4:5 Паметно користите Дословно: Откупљујте.
  2. Колошанима 4:11 обрезани верници То јест: верници Јудеји.