A A A A A
Bible Book List

Колошанима 3 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Правила за свети живот

Ако сте, дакле, васкрсли с Христом, тражите оно што је на небу [a], тамо где Христос седи Богу здесна. Усмерите своје мисли на оно што је на небу, а не на оно што је на земљи. Јер, умрли сте и ваш живот је са Христом сакривен у Богу. Када се појави Христос, ваш живот, тада ћете се и ви с њим појавити у слави.

Умртвите, дакле, своје земаљске удове: блуд, нечистоту, страст, злу пожуду и похлепу, која је идолопоклонство. Због њих долази Божији гнев [b]. Тим путем сте и ви некада ишли када сте живели у тим пороцима. А сада одбаците све ово: гнев, бес, злоћу, хулу, ружне речи из својих уста. Не лажите један другога, пошто сте свукли старог човека са његовим делима, 10 а обукли новог, који се по слици свога Створитеља обнавља за спознање. 11 Ту више нема Грк — Јудејин, обрезање — необрезање, варварин — Скит, роб — слободњак, него је све и у свима Христос.

12 Обуците, дакле, као Божији изабраници, свети и вољени, милосрдно срце, љубазност, понизност, кроткост, стрпљивост. 13 Подносите један другога и опраштајте ако имате нешто један против другога. Као што је Господ опростио вама, тако и ви опраштајте. 14 А преко свега овога обуците љубав — она је спона савршенства.

15 Нека Христов мир, на који сте позвани у једном телу, влада у вашем срцу и будите захвални. 16 Нека Христова реч у вама богато пребива док са свом мудрошћу поучавате и опомињете један другога и док са захвалношћу у свом срцу певате псалме, хвалоспеве и духовне песме Богу. 17 И што год да чините речју или делом, све чините у име Господа Исуса, захваљујући Богу Оцу кроз њега.

Правила породичног живота

18 Жене, потчињавајте се мужевима, као што доликује у Господу.

19 Мужеви, волите своје жене и не будите груби према њима.

20 Децо, у свему слушајте своје родитеље, јер то је Господу мило.

21 Очеви, не раздражујте своју децу, да не постану малодушна.

Робови и господари

22 Робови, слушајте своје земаљске господаре, не само док сте им пред очима, као они што се улагују људима, него искреног срца, бојећи се Господа. 23 Што год чините, чините из душе, као да је за Господа, а не за људе, 24 знајући да ћете заузврат од Господа добити наследство. Господу Христу служите! 25 Јер, ономе ко чини неправду биће узвраћено за оно што је скривио и ту нема пристрасности.

Footnotes:

  1. Колошанима 3:1 на небу Дословно: горе; исто и у 2. стиху.
  2. Колошанима 3:6 гнев У неким раним рукописима стоји: гнев на непокорне.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes