A A A A A
Bible Book List

Йов 27 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Йов е убеден, че съвестта му е чиста, и той познава Божията мощ

27 Йов продължи своето слово: „Жив е Бог, Който ме лиши от право, и Всемогъщият, Който опечали душата ми. Докато диханието ми е у мене и Божият дух в ноздрите ми, моите устни няма да проговорят неправда и езикът ми няма да произнесе измама! Далече съм от мисълта да ви отдам право и до смъртта си няма да се откажа от своята невинност. Поддържам здраво своето право, няма да престана; няма да ме укори моето сърце в никой от моите дни.

Врагът ми е като нечестив човек и моят противник е като злодей. Защото каква е надеждата за беззаконника, когато Бог прекъсне живота му, изтръгне душата му? Ще се вслуша ли Бог във вика му, когато го сполети беда? 10 Ще има ли утеха за него във Всемогъщия и ще призовава ли той Бога по всяко време? 11 Ще ви поуча какво има в Божията ръка, няма да скрия какво възнамерява Всемогъщият. 12 Ето вие всички видяхте, а защо празнословите?

13 Това е участта от Бога, отредена за нечестив човека, и наследството, което потисниците получават от Всемогъщия. 14 Ако се умножават синовете на такъв човек, ще загинат от меч, и потомците му няма да се насищат с хляб. 15 Останалите след него смъртта ще погребе, а вдовиците им няма да плачат. 16 Дори да натрупа и куп сребро като многобройните песъчинки и да приготви дрехи като големите купове глина 17 – всичко това той ще приготви, но праведникът ще се облича и чистият ще наследи среброто. 18 Своята къща изгражда като молец и си прави колиба, както пазач; 19 ляга да спи богат, а не се събужда такъв: отваря очи и вече не е такъв. 20 Като потоп ще го постигне ужас; нощем ще го грабне буря. 21 Ще го вдигне източен палещ вятър и ще тръгне, но вятърът ще го отвлече от мястото му. 22 Безжалостно ще налети бедствие върху него колкото и да иска да избегне от него. 23 Ще се пляска с ръце по него и ще се подсвирва от мястото му.“

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes