A A A A A
Bible Book List

Йов 17 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Призив на Йов към Бога срещу присъдата на приятелите му

17 Духът ми е сломен, дните ми гаснат, гроб ме чака. Да не беше този присмех над мене! Окото ми трябва постоянно да гледа техните огорчения.

Застъпи се, поръчителствай сам за мене пред Себе Си! Кой друг ще поръчителства за мене? Тъй като Ти си лишил сърцето им от разум, затова няма да допуснеш те да възтържествуват. Приятели той е поканил за делене на плячка, докато очите на децата му се топят.

Направи ме предмет за приказки сред народа и за отвращение пред него. Очите ми гаснат от тъга и всичките ми телесни части са като сянка. Справедливите хора ще се ужасят от това и невинният ще възнегодува против престъпника. Но праведникът ще се придържа здраво в своя път и този, чиито ръце са чисти, ще увеличи силата си. 10 Ако всички вие отново дойдете, няма да намеря мъдър между вас. 11 Дните ми преминаха, сърдечните ми помисли са разбити. 12 А те нощта превръщат на ден, светлината за тях е близка до тъмата. 13 Имам ли на какво да се надявам? Не е ли преизподнята мой дом; в тъмата ще постеля постелката си; 14 на гроба ще кажа: ‘Ти си ми баща’, на червея: ‘Ти си ми майка и сестра.’ 15 Къде е надеждата ми тогава? Моята надежда – кой ще я види? 16 Няма ли да слезе тя с мене в преизподнята, за да почиваме заедно в праха?“

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes