A A A A A
Bible Book List

Исаия 26 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Радостта на Божия народ от прославата му

26 В онзи ден ще бъде изпята в Юдея тази песен: „Градът ни е силен; Господ ни е дал спасение вместо стени и окопи. Отворете портите, за да дойде праведният народ, който пази истината.“ Ще запазиш в мир непоколебимия ум, защото той на Тебе се надява. Уповавайте се на Господа, защото Господ Бог е вечна закрила. Защото Той принизява онези, които се големеят; събаря величествения град и го изоставя в пепелта. Крака го тъпчат – нозете на сиромаха и ходилата на бедния.

Пътят на праведника е прав, защото Ти му го проправяш. Да, надявахме се на идването на Твоя съд, Господи, душата ни се стремеше към Твоето име и към спомена за Тебе. Душата ми се стреми към Тебе нощем, а духът у мене Те търси от ранни зори, защото хората ще се учат на правда от Твоите присъди по земята. 10 Ако нечестивец бъде помилван, той няма да разбере що е правда. Там, където е правдата, ще върши зло и няма да види величието на Господа.

11 Господи, ръката Ти е високо вдигната, но те не я видяха. Ще я забележат те и ще се посрамят от ревността Ти към народа. Огън ще погълне Твоите врагове. 12 Господи, Ти ще ни дадеш мир, защото Ти направи възможни всичките ни дела. 13 Господи, Боже наш, и други господари освен Тебе са властвали над нас, но само Твоето име ще прославяме. 14 Мъртвите няма да оживеят и жителите на преизподнята няма да се надигнат, защото Ти ги посети и изтреби. 15 Ти умножи народа, Господи, преумножи го и така прослави Себе Си. Ти разшири и пределите на земята.

16 Господи, в беда Те търсиха. Шепнеха тихо молитви, когато ги застигаше Твоето наказание. 17 Както родилка в мъките си вика за помощ, така сме ние пред Тебе, Господи. 18 Бяхме бременни, мъчехме се, но напразно. Спасение не донесохме на земята и жители на света не се родиха. 19 Твоите мъртви ще оживеят и мъртвите им тела ще възкръснат. Събудете се и ликувайте вие от прахта, защото Твоята роса е като утринната и земята ще изхвърли заселниците на преизподнята.

20 Иди, народе мой, влез в стаята си и затвори вратата след себе си. Скрий се някъде за малко, докато премине страшното. 21 И ето Господ излиза от жилището Си, за да накаже земните жители и тяхното беззаконие. Земята ще разкрие кръвта, погълната от нея, и няма да крие своите убити.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes