A A A A A
Bible Book List

Захария 2 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Видение за четири рога и четирима ковачи

И когато повдигнах очите си, видях четири рога. Попитах ангела, който говореше с мене: „Какво е това?“ А той ми отговори: „Това са роговете, които разпръснаха Юдея, Израил и Йерусалим.“ Тогава Господ ми показа четирима ковачи. Аз попитах: „Какво са дошли да правят те тук?“ Тогава Той ми каза: „Роговете разпръснаха Юдея така, че никой да не може да повдигне главата си. А тези ковачи дойдоха да ги изплашат и да повалят роговете на народите, които изправиха мощта си против страната на Юдея, за да я разпръснат.“

Видение за земемерна връв

[a] И отново повдигнах очи и видях: ето един мъж, а в ръката му – земемерна връв. Аз попитах: „Къде отиваш?“ А той ми отвърна: „Да измеря Йерусалим, за да видя каква му е ширината и каква му е дължината.“ И ето ангелът, който говореше с мене, излезе, а друг ангел тръгна към него и му рече: „Иди по-скоро и кажи на тази младеж: ‘Йерусалим ще бъде град без стени, защото ще се изпълни с хора и добитък. Защото Аз, казва Господ, ще бъда огнена стена около него и ще бъда негова прослава в него.

10 Бягайте, бягайте от северната страна, казва Господ. Защото Аз ви разпилях по четирите посоки на небесните ветрове, казва Господ. 11 Да, спасявай се, Сионе, ти, който живееш при вавилонската дъщеря! 12 Защото така каза Господ Вседържител, когато ме прати със слава при народите, които ви ограбиха: «Който се докосва до вас, докосва се до зеницата на окото Ми. 13 И ето Аз ще вдигна ръката Си против тях и те ще станат плячка на слугите си.» Тогава ще познаете, че Господ Вседържител ме е изпратил.

14 Ликувай и се радвай, Сионова дъще! Защото Аз ще дойда и ще живея сред тебе, казва Господ. 15 И в този ден много народи ще прибегнат към Господа. Те ще станат Мой народ и Аз ще живея сред тебе. Тогава ще познаеш, че Господ Вседържител ме е пратил при тебе. 16 И Господ ще вземе във владение Юдея – Своя дял в святата страна, и отново ще избере Йерусалим.

17 Нека всичко замлъкне пред Господа, защото Той излиза от святото Си жилище’.“

Footnotes:

  1. 2:5 В Синодалната и Цариградската Библия 2:5 сл. е 2:1 сл.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes