A A A A A
Bible Book List

Ефесяни 6 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Деца и родители

Вие, деца, бъдете послушни към родителите си в името на Господа, защото това е правилното. „Почитай баща си и майка си“ – това е единствената заповед с обещание, „за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята.“ И вие, бащите, не дразнете децата си, а ги възпитавайте с поука и съвет според онова, което Господ е установил.

Роби и господари

Вие, роби, бъдете послушни на вашите земни господари със страх и трепет, с искрено сърце, както на Христос, не с робуване само за пред очи като човекоугодници, а като Христови слуги, които радушно изпълняват Божията воля. Служете усърдно – като на Господа, а не на хора, знаейки, че всеки, бил той роб или свободен, ще получи от Господа според доброто, което извърши. И вие, господарите, отнасяйте се към тях по същия начин и не прекалявайте със заплахите, знаейки, че и техният, и вашият Господар, у Когото няма лицеприятие, е в небесата.

Духовно снаряжение за битка със злото

10 Накрая, братя мои, укрепвайте се чрез силата и мощта на Господа. 11 Облечете се в пълно снаряжение от Бога, за да можете да устоите срещу дяволските козни, 12 защото ние се сражаваме не против хора, а против поднебесните духове на злото – началствата, властите, владетелите на този тъмен свят. 13 Поради това приемете пълно снаряжение от Бога, за да можете да окажете съпротива в деня на злото и като надвиете всичко, да устоите. 14 И тъй, бъдете готови, като се препашете с истината, облечете бронята на праведността 15 и обуете нозете си в готовност да благовестите мир, 16 а след всичко това вземете щита на вярата, с който ще можете да угасите всички пламтящи стрели на лукавия. 17 Вземете и шлема на спасението и меча на Духа, тоест Божието слово. 18 Молете се с различни молитви и моления по всяко време, с помощта на Духа, бдете с неотстъпно постоянство и молитва за всички вярващи 19 и за мене, когато пожелая да говоря, да ми се даде слово, та смело да разкривам тайната на благовестието, 20 за което съм пратеник в окови – да го възвестявам храбро, както подобава да говоря.

Заключителни поздрави

21 А за да знаете и вие как съм и какво правя, всичко ще ви съобщи Тихик, възлюбен брат и верен служител за делото на Господа, 22 когото изпратих при вас тъкмо затова – да узнаете как сме ние и да утеши сърцата ви.

23 На братята – мир и любов с вяра от Бог Отец и от Господ Иисус Христос. 24 Благодатта да бъде с всички, които неизменно обичат нашия Господ Иисус Христос. Амин.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes