Add parallel Print Page Options

Децо, слушајте своје родитеље због Господа, јер је то праведно. „Поштуј свога оца и своју мајку“, прва је заповест са обећањем: „да ти буде добро и да дуго поживиш на земљи.“ А ви, очеви, не раздражујте своју децу, него их одгајајте с Господњом поуком и опоменом.

Робови и господари

Робови, слушајте своје земаљске господаре са страхом и трепетом. Чините то искрена срца, као да служите самом Христу. Не чините то само када сте им на оку, да бисте задобили њихову наклоност, већ као Христове слуге које врше Божију вољу – од срца. Служите предано, као да служите Господу, а не људима, знајући да ће Господ наградити сваког ко чини добро, био он роб или слободњак. Робовласници, тако и ви поступајте према робовима. Не претите им, знајући да и једни и други имате истог Господара на небесима, који не гледа ко је ко.

Спремност на духовну борбу

10 Уосталом, јачајте у Господу и његовој моћној сили. 11 Ставите на себе сву борбену опрему Божију, да бисте могли одолети ђаволским лукавствима. 12 Ми се, наиме, не боримо против људи од крви и меса, него против главарстава и власти, против сила које владају овим царством мрака, против злих духова у небеским просторима. 13 Тога ради, ставите на себе пуну Божију борбену опрему, да бисте се могли одупрети у зли дан, те да овако припремљени, можете чврсто стајати. 14 Стога, будите спремни! Опашите бедра опасачем истине, а на себе навуците оклоп праведности. 15 Ноге обујте спремношћу која долази од Радосне вести мира. 16 Уз све то, узмите штит вере којим ћете моћи да погасите све огњене стреле Злога. 17 На главу ставите кацигу спасења, и прихватите мач Духа, који је реч Божија.

18 Са сваком молитвом и молбом молите се у свакој прилици у Духу. Уз то бдите и истрајно се молите за све свете. 19 Молите се и за мене, да ми Бог да̂ праву реч кад отворим уста, те да храбро обзнаним тајну Радосне вести. 20 Ја сам њен посланик, иако у оковима. Молите се, дакле, да је одважно објавим, како и треба да говорим.

Завршни поздрави

21 А Тихик, вољени брат и верни слуга у служби Господњој, обавестиће вас о мени, да знате како сам и шта радим. 22 Њега сам послао управо да бисте сазнали новости о нама, те да вас ободри.

23 Бог Отац и Господ Исус Христос нека подаре мир браћи и љубав са вером.

24 Милост са свима који воле нашег Господа Исуса Христа непролазном љубављу.