A A A A A
Bible Book List

Евреи 5 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Всеки първосвещеник, понеже е избиран измежду хора и е поставен да служи на Бога за хората, като принася дарове и жертви за греховете, може да бъде снизходителен към онези, които са невежи и правят грешки, тъй като и сам той е подвластен на слабости. Затова е длъжен да принася жертви за греховете както на народа, така и за своите. И никой не се сдобива сам с тази чест, а само онзи, който е призован от Бога така, както и Аарон.

Така и Христос не си присвои славата да стане първосвещеник, а Го постави Онзи, Който Му е казал: „Ти си Мой Син. Аз днес Те родих“, както и на друго място казва: „Ти си свещеник за вечни времена според чина на Мелхиседек.“ По време на земния Си живот Иисус със силен вик и сълзи отправи молитви и молби към Бога, Който можеше да Го спаси от смърт. И тъй като беше благоговеен, Бог Го чу. Макар да беше Божий Син, чрез страданията Си Той се научи на послушание и, достигнал съвършенство, стана причина за вечно спасение на всички, които са Му послушни, 10 след като беше провъзгласен от Бога за първосвещеник според чина на Мелхиседек.

Наставления за постоянство в Христовото учение

11 Имаме много да говорим за това, но то е трудно да се обясни, понеже слушате разсеяно. 12 Въпреки че имахте достатъчно време да станете учители, отново се нуждаете от някого, който да ви учи кои са първите начала на Божието учение, и стигнахте дотам, че да се нуждаете от мляко, а не от твърда храна. 13 А всеки, който се храни с мляко, е неспособен да разбере истината, защото още е дете, 14 докато твърдата храна е за зрели хора, които поради опита си притежават усет да различават добро от зло.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes