Add parallel Print Page Options

Деца и родитељи

Децо, слушајте своје родитеље у Господу, јер је то исправно. »Поштуј свога оца и мајку«(A) – то је прва заповест с обећањем: »да ти буде добро и да дуго поживиш на земљи.«(B)

А ви, очеви, не раздражујте своју децу, него их васпитавајте Господњом стегом и поуком.

Робови и господари

Робови, слушајте своје земаљске господаре са страхом и трепетом, искреног срца као Христа – не само док сте им пред очима, као они што се улагују људима, него као Христове слуге које из дубине душе извршавају Божију вољу. Служите драговољно, као Господу, а не као људима, знајући да ће свако, ако учини нешто добро, то од Господа и добити, био роб или слободњак. И ви, господари, исто тако поступајте с њима. Уздржите се од претњи, знајући да је и ваш и њихов Господар на небесима и да он не гледа ко је ко.

Божија опрема

10 На крају, јачајте у Господу и у његовој силној снази. 11 Обуците сву Божију опрему, да можете да одолите ђавољим лукавствима. 12 Јер, наша борба није против крви и меса, већ против поглаварстава, против власти, против владарâ овог мрачног света и против злих духовних сила на небесима. 13 Зато узмите сву Божију опрему, да можете да се одупрете на дан зла и – када све извршите – да се одржите. 14 Држите се, дакле! Опашите бедра истином, обуците оклоп праведности, 15 на ноге обујте спремност која долази од еванђеља мира. 16 Поврх свега, узмите штит вере којим ћете моћи да угасите све пламене стреле Злога. 17 Узмите и кацигу спасења и мач Духа, који је Божија реч. 18 Молите се у Духу у свакој прилици сваковрсним молитвама и молбама и ради тога увек истрајно бдите и молите се за све свете. 19 Молите се и за мене, да ми се, кад год отворим уста, дâ реч да смело обзнаним тајну еванђеља, 20 за које сам изасланик у оковима. Молите се да га објавим смело, као што и треба да га објавим.

Завршни поздрави

21 Да бисте и ви знали шта је са мном, шта радим, о свему ће вас обавестити Тихик, драги брат и верни служитељ у Господу. 22 Њега сам баш зато и послао к вама, да сазнате како смо и да вам ободри срце.

23 Мир браћи и љубав с вером од Бога Оца и Господа Исуса Христа.

24 Милост свима који непролазном љубављу воле нашега Господа Исуса Христа.