A A A A A
Bible Book List

Второзаконие 34 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Смъртта на Мойсей

34 Тогава Мойсей се изкачи на Моавските полета нагоре по планината Нево, на връх Фасга, който е срещу Йерихон. И Господ му показа цялата галаадска страна чак до Дан, цялата Нефталимова страна, Ефремовата и Манасиевата страна и цялата Юдова страна, чак до Западното море, Негев, областта около Йордан, долината на Йерихон, града на палмите, чак до Сигор. И Господ му каза: „Ето земята, за която се клех на Авраам, Исаак и Яков с думите: ‘На твоето потомство ще я дам. Аз ти дадох да я видиш с очите си, но в нея ти няма да влезеш’.“

И там, в моавската страна, умря Мойсей, Господен служител, както Господ беше определил. Погребаха го в долината, в моавската страна, срещу Ветфегор; и до днес никой не знае къде е гробът му. Мойсей беше на сто и двадесет години, когато умря; очите му не помътняха и силата му не беше го напуснала. Израилтяните оплакваха Мойсей в моавските полета тридесет дена. Така отминаха дните за плач и тъга по Мойсей.

А Иисус, Навиновият син, беше изпълнен с дух на мъдрост, защото Мойсей беше възложил ръце върху него; и синовете на Израил му се покоряваха и постъпваха така, както Господ бе заповядал на Мойсей.

10 В Израил вече не се яви такъв пророк като Мойсей, на когото Господ е говорил очи в очи, 11 с всички знамения и чудеса, които Господ го изпрати да извърши в Египет над фараона, над всичките му служители и над цялата му страна, 12 със силната ръка и със страховитите дела, които Мойсей извърши пред очите на цял Израил.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes