A A A A A
Bible Book List

Битие 5 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Предци на Ной до потопа

Това е родословието на Адам. Когато Бог сътвори човека, по Божие подобие го сътвори. Той ги сътвори мъж и жена, благослови ги и им даде име „човек“ в деня на тяхното сътворяване. Адам беше на сто и тридесет години и му се роди син по негово подобие, по негов образ и му даде име Сит. А след раждането на Сит Адам живя осемстотин години и му се родиха синове и дъщери. И всичките дни на Адамовия живот бяха деветстотин и тридесет години; тогава той умря.

Сит живя сто и пет години и му се роди син Енос. След раждането на Енос Сит живя осемстотин и седем години и му се родиха синове и дъщери. И всичките дни на Сит бяха деветстотин и дванадесет години; тогава той умря.

Енос живя деветдесет години и му се роди син Каинан. 10 След раждането на Каинан Енос живя осемстотин и петнадесет години и му се родиха синове и дъщери. 11 И всичките дни на Енос бяха деветстотин и пет години; тогава той умря.

12 Каинан живя седемдесет години и му се роди син Малелеил. 13 След раждането на Малелеил Каинан живя осемстотин и четиридесет години и му се родиха синове и дъщери. 14 И всичките дни на Каинан бяха деветстотин и десет години; тогава той умря.

15 Малелеил живя и му се роди син Яред. 16 След раждането на Яред Малелеил живя осемстотин и тридесет години и му се родиха синове и дъщери. 17 И всичките дни на Малелеил бяха осемстотин деветдесет и пет години; тогава той умря.

18 Яред живя сто шестдесет и две години и му се роди син Енох. 19 След раждането на Енох Яред живя осемстотин години и му се родиха синове и дъщери. 20 И всичките дни на Яред бяха деветстотин шестдесет и две години; тогава той умря.

21 Енох живя шестдесет и пет години и му се роди син Матусал. 22 А след като му се роди Матусал, Енох постъпваше според волята на Бога, живя триста години и му се родиха синове и дъщери. 23 И всичките дни на Енох бяха триста шестдесет и пет години. 24 И Енох постъпваше според волята на Бога, но тогава той изчезна, защото Бог го взе.

25 Матусал живя сто осемдесет и седем години и му се роди син Ламех. 26 И след раждането на Ламех Матусал живя седемстотин осемдесет и две години и му се родиха синове и дъщери. 27 И всичките дни на Матусал бяха деветстотин шестдесет и девет години; тогава той умря.

28 Ламех живя сто осемдесет и две години и му се роди син, 29 и му даде име Ной, като каза: „Той ще ни утеши в работата ни и в труда на ръцете ни да получим блага от земята, която Господ прокле.“ 30 И след раждането на Ной Ламех живя петстотин деветдесет и пет години и му се родиха синове и дъщери. 31 А всичките дни на Ламех бяха седемстотин седемдесет и седем години; тогава той умря.

32 Ной беше на петстотин години и му се родиха Сим, Хам и Яфет.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes