A A A A A
Bible Book List

Амос 2 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Така казва Господ: „Заради три, заради четири престъпления на Моав няма да отменя наказанието му, защото той изгори костите на едомския цар и ги превърна в пепел. Ще изпратя огън върху Моав и той ще погълне дворците на Кариот. Моав ще загине сред шума на битката, при бойния вик и сигнала на рога. И ще отделя от него съдия и ще избия заедно с него всичките му служители“.

Божият съд над Израил и Юдея

Така казва Господ: „Заради три, заради четири престъпления на Юдея няма да отменя наказанието ѝ, защото потомците му отхвърлиха закона на Господа и не спазваха наредбите Му, а се заблудиха от идолите, след които ходиха бащите им. Ще изпратя огън върху Юдея и той ще погълне дворците на Йерусалим.“

Така казва Господ: „Заради три, заради четири престъпления на Израил няма да отменя наказанието му, защото жителите му продават невинния за пари, а бедния – за чифт обувки. Те тъпчат главите на сиромасите, както тъпчат земната прах, и отнемат правото на слабите. Син и баща ходят при една жена и оскверняват името Ми. Лежат до всякакви жертвеници върху дрехи, взети в залог, и в дома на своя бог пият вино, купено с несправедливо събрани пари.

Аз унижих пред тях аморейците, които бяха едри като кедри и силни като дъбове. Унищожих плодовете им горе и корените им долу. 10 Аз ви изведох от египетската земя и ви водих в пустинята четиридесет години, за да наследите аморейската земя. 11 Издигнах от синовете ви пророци и от юношите ви – назореи. Не е ли така, израилтяни? 12 Но вие принудихте назореите да пият вино, а на пророците забранявахте да пророкуват. 13 И ето аз ще ви разклатя, както се заклаща кола, пълна със снопи. 14 Бързоходецът ще загуби бързината си и якият – силата си, а юнакът няма да спаси живота си. 15 Стрелецът няма да устои и бързият няма да избяга, а конникът няма да запази живота си; 16 и най-храбрият измежду героите ще избяга гол в този ден“ – казва Господ.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes