A A A A A
Bible Book List
Keyword Search/Search Results

69 Bible results for “simon.” Showing results 1-69.

Bible search results

[ Jesu första lärjungar ] När Jesus vandrade längs Galileiska sjön såg han två bröder, Simon som kallas Petrus och hans bror Andreas. De stod och kastade ut nät i sjön, för de var fiskare.
"Jodå", svarade han. När Petrus kom hem var det Jesus som frågade först: "Vad tror du, Simon? Från vilka tar jordens kungar upp tull och skatt? Från sina söner eller från andra?"
[ En kvinna smörjer Jesus ] När Jesus var i Betania och låg till bords i Simon den spetälskes hus, kom det en kvinna som hade en alabasterflaska med dyrbar äkta nardusolja. Hon bröt upp flaskan och hällde ut oljan över hans huvud.
Sedan vände han sig mot kvinnan och sade till Simon: "Ser du den här kvinnan? När jag kom in i ditt hus gav du mig inget vatten för mina fötter, men hon har vätt mina fötter med sina tårar och torkat dem med sitt hår.
[ Jesus blir korsfäst ] När de förde bort honom grep de en man som just kom in från landet, Simon från Kyrene. På honom lade de korset för att han skulle bära det efter Jesus.
[ Petrus förnekar Jesus ] Simon Petrus och en annan lärjunge följde efter Jesus. Den lärjungen var bekant med översteprästen och kom in på översteprästens gård tillsammans med Jesus.
Hon sprang därifrån och kom till Simon Petrus och den andre lärjungen, den som Jesus älskade, och sade till dem: "De har tagit bort Herren från graven, och vi vet inte var de har lagt honom!"
Lärjungen som Jesus älskade sade då till Petrus: "Det är Herren." När Simon Petrus hörde att det var Herren drog han ytterplagget om sig, för han var inte klädd, och kastade sig i sjön.
[ Jesus och Petrus ] När de hade ätit sade Jesus till Simon Petrus: "Simon, Johannes son. Älskar du mig mer än de andra?" Han svarade: "Ja, Herre. Du vet att jag har dig kär." Jesus sade till honom: "För mina lamm på bete."
För andra gången frågade han: "Simon, Johannes son. Älskar du mig?" Han svarade: "Ja, Herre. Du vet att jag har dig kär." Jesus sade till honom: "Var en herde för mina får."
För tredje gången frågade han: "Simon, Johannes son. Har du mig kär?" Petrus blev bedrövad när Jesus för tredje gången frågade: "Har du mig kär?", och han svarade: "Herre, du vet allt. Du vet att jag har dig kär." Jesus sade: "För mina får på bete.
När de kom dit gick de upp till den sal på övervåningen där de brukade vara: Petrus, Johannes, Jakob, Andreas, Filippus, Tomas, Bartolomeus, Matteus, Jakob, Alfeus son, Simon seloten och Judas, Jakobs son.
Till och med Simon kom till tro. Han blev döpt och höll sig sedan ständigt till Filippus, och han blev utom sig av häpnad när han såg de stora tecken och kraftgärningar som skedde.
Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)

Svenska Folkbibeln 2015, Copyright © 2015 by Svenska Folkbibeln Foundation

27 topical index results for “simon”

ALEXANDER » Son of Simon who bore the cross of Jesus (Mark 15:21)
PETER » Rebukes Simon, the sorcerer, who desires to purchase this power (Acts 8:18-24)
PETER » Visits Joppa; stays with Simon, the tanner; raises Dorcas from the dead (Acts 9:36-43)
COVETOUSNESS » INSTANCES OF » Simon Magus, in trying to buy the gift of the Holy Spirit (Acts 8:18-23)
HOSPITALITY » INSTANCES OF » Simon the tanner to Peter (Acts 10:6,23)
INTEGRITY » INSTANCES OF » Peter, when offered money by Simon Magus (Acts 8:18-23)
INTERCESSION » SOLICITED » By Simon Magus, of Peter (Acts 8:24)
LEPROSY » Instances of leprosy not mentioned above » Simon (Mark 14:3)
MINISTER, Christian » HOSPITALITY TO » Simon the tanner to Peter (Acts 9:43)
MINISTER, Christian » INSTANCES OF » Simon the sorcerer (Acts 8:9-11)
MIRACLES » MISCELLANY OF MINOR SUB-TOPICS » Simon the Sorcerer (Magus) (Acts 8:9-11)
OBEDIENCE » INSTANCES OF » Simon and Andrew (Mark 1:16-18)
PERSECUTION » INSTANCES OF » Of Simon (Mark 15:21)
REPROOF » FAITHFULNESS IN » Peter, of Simon, the sorcerer (Acts 8:20-23)
SELF-EXALTATION » INSTANCES OF » Simon the Sorcerer (Acts 8:9)
SORCERY » Practiced » By Simon the Sorcerer (Magus) (Acts 8:9;)