A A A A A
Bible Book List

Prva poslanica Timoteju 3 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Nadglednici

Vjerodostojna je riječ: teži li tko za nadgledništvom, časnu službu želi. Nadglednik dakle treba biti besprijekoran, jedne žene muž, trijezan, razborit, pristojan, gostoljubiv, sposoban poučiti, ne pijanica, ne nasilan, nego blag, ne svadljiv i ne srebroljubac; treba svojim domom dobro upravljati i držati djecu u podložnosti sa svom ozbiljnošću - a ne zna li tko svojim domom upravljati, kako će se brinuti za crkvu Božju? - ne novoobraćenik, da se ne bi uzoholio i pao pod osudu đavlovu. A treba imati i dobro svjedočanstvo od onih vani, da ne bi u rug upao i u zamku đavlovu.

Đakoni

Tako i đakoni treba da su časni, ne dvolični, ne skloni mnogom vinu ni nečasnu dobitku, imajući tajnu vjere u čistoj savjesti. 10 I neka se najprije preispitaju, pa onda, budu li besprigovorni, neka obavljaju službu. 11 Isto tako i žene neka budu časne, ne klevetnice, nego trijezne, vjerne u svemu. 12 Đakoni neka budu jedne žene muževi, koji dobro upravljaju djecom i svojim domovima. 13 Doista, oni koji časno obavljaju službu stječu častan položaj i veliku smjelost u vjeri - koja je u Kristu Isusu.

14 Ovo ti pišem nadajući se da ću uskoro doći k tebi 15 te ako okasnim, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je crkva Boga živoga, stup i uporište istine.

16 I - kao što se ispovijeda - velika je tajna pobožnosti:

On, očitovan u tijelu,
opravdan u Duhu,
ukazan anđelima,
propovijedan među narodima,
uzvjerovan u svijetu,
uznesen u slavu.[a]

Footnotes:

  1. 1Tim 3,16 Umjesto »On (dosl. 'koji', 'onaj tko')«, neki rukopisi imaju: »Bog«. Poneki slabije zasvjedočeni rukopisi donose zamjenicu srednjeg roda, »ono (ili 'koje'´)«, čime bi se onda daljnji tekst odnosio na »tajnu (grč. mysterion)«, a ne na Krista.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes