A A A A A
Bible Book List

Prva poslanica Korinćanima 4 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Apostolska služba

Tako, neka nas svatko smatra službenicima Kristovim i upraviteljima Božjih tajni. Štoviše, od upravitelja se traži da pokažu vjernost. A meni nimalo nije do toga sudite li mi vi ili koji ljudski sud; pa ni ja sam sebe ne sudim. Jer ničega protivu sebe nisam svjestan, no time nisam opravdan. Onaj koji meni sudi je Gospodin. Zato nemojte prije vremena suditi, prije no što dođe Gospodin koji će rasvijetliti ono što je sakriveno u tami i razotkriti namisli srdaca. I tada će svatko primiti pohvalu od Boga.

Ovo sam pak, braćo, primijenio na sebe i Apolona zbog vas, da na nama naučite ono: »Ne preko onoga što je pisano«, da se ne nadimate pristajući uz jednoga protiv drugoga. Jer tko te čini različnim od drugoga? Što li imaš a da nisi primio? A ako si primio, zašto se dičiš kao da nisi primio? Već ste siti, već se obogatiste, bez nas se zakraljiste! Kamo sreće da se zakraljiste, pa da se i mi zakraljimo s vama! Jer Bog je, čini mi se, nas apostole prikazao posljednje, kao osuđenike na smrt, jer postadosmo prizorom svijetu: i anđelima i ljudima. 10 Mi ludi poradi Krista, a vi mudri u Kristu; mi slabi, a vi jaki; vi slavni, a mi bez časti. 11 Sve do ovoga časa i gladujemo i žeđamo, i u prnjama smo i udaraju nas, i beskućnici smo, 12 i mučimo se radeći svojim rukama. Pogrđivani blagoslivljamo, proganjani podnosimo, 13 izvrijeđani tješimo. Kao smeće svijeta postadosmo, svačiji otpad sve dosad.

Opomene

14 Ne pišem ovo da vas posramim, nego da vas urazumim kao svoju ljubljenu djecu. 15 Jer da imate i na tisuće učitelja u Kristu, nemate mnogo otaca. Jer, u Kristu Isusu ja vas po Evanđelju rodih! 16 Molim vas, dakle: budite moji nasljedovatelji! 17 Stoga vam poslah Timoteja, koji je dijete moje ljubljeno i vjerno u Gospodinu. On će vas podsjetiti na moje putove u Kristu Isusu, kako posvuda u svakoj crkvi poučavam.[a] 18 Neki se uzniješe, kao da ja neću doći k vama, 19 ali ja ću brzo doći k vama, ako Gospodin htjedne, i upoznat ću ne samo govor ovih koji se uzniješe, nego i njihovu moć. 20 Jer kraljevstvo Božje nije u riječi, nego u moći. 21 Što želite? Da dođem k vama sa šibom ili s ljubavlju i duhom blagosti?

Footnotes:

  1. 1Kor 4,17 »Isusu« - autentičnost nije potvrđena u svim najvažnijim rukopisima.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes