A A A A A
Bible Book List

Prva poslanica Korinćanima 3 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Ponovno o razdorima

I ja, braćo, nisam mogao vama govoriti kao duhovnima, nego kao tjelesnima, kao maloj djeci u Kristu. Mlijekom vas nahranih, ne jelom; jer još ga niste mogli primati, a ni sada ne možete, jer ste još tjelesni. Jer čim je među vama zavist i svađa, niste li tjelesni i po ljudsku živite? Jer kad jedan govori: »Ja sam Pavlov«, a drugi: »Ja Apolonov«, niste li samo ljudi? Pa što je Apolon? I što je Pavao? Poslužitelji po kojima povjerovaste - i svaki od njih kako mu Gospodin dade. Ja zasadih, Apolon zali, ali Bog je učinio da raste. Tako niti je što onaj tko sadi, niti onaj tko zalijeva, nego Bog koji čini da raste. A onaj tko sadi i onaj tko zalijeva jedno su, i svaki će primiti svoju plaću prema svojemu trudu. Jer mi smo Božji suradnici; vi ste Božja njiva, Božja gradnja.

10 Po milosti Božjoj koja mi je dana, ja kao mudri graditelj postavih temelj, a drugi nadograđuje. A svatko neka pazi kako nadograđuje! 11 Jer nitko ne može postaviti drugoga temelja osim onoga već postavljena, koji je Isus Krist. 12 Nadograđuje li pak tko na tom temelju zlatom, srebrom, dragim kamenjem, drvom, sijenom, slamom - 13 svačije će djelo bjelodanim postati, jer će ga onaj Dan pokazati, budući da će se u ognju razotkriti. I oganj će pokazati kakvo je čije djelo. 14 Opstane li čije djelo, primit će nagradu onaj tko ga je nadogradio. 15 A čije djelo izgori, taj će biti na gubitku; on će pak sam biti spašen, ali kao kroz oganj.

16 Ne znate li da ste hram Božji i da Duh Božji u vama prebiva? 17 Razara li tko hram Božji, Bog će razoriti njega, jer hram je Božji svet, a taj ste vi.

18 Neka nitko sam sebe ne zavarava; ako tko među vama misli da je mudar na ovome svijetu, neka postane lud da bi postao mudar. 19 Jer je mudrost ovoga svijeta ludost pred Bogom. Jer je pisano: »On hvata mudre u njihovu lukavstvu.« 20 I opet: »Gospodin zna da su namisli mudrih isprazne.« 21 Zato neka se nitko ne diči ljudima! Jer sve je vaše, 22 bilo Pavao, ili Apolon, ili Kefa, ili svijet, bilo život, ili smrt, bilo sadašnje, ili buduće; sve je vaše, 23 a vi ste Kristovi, a Krist Božji.

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes