A A A A A
Bible Book List

Prva Petrova poslanica 5 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Starješine i mladići

Starješine dakle među vama opominjem, ja koji sam sustarješina i svjedok Kristovih patnji, ali i sudionik slave koja se ima otkriti: napasite stado Božje koje je među vama, nadgledajte ga - ne prisilno, nego dragovoljno, kao Bog što bi; ne poradi nečasna dobitka, nego oduševljeno.[a] Ne kao da gospodarite nad baštinjenim, nego budite uzor stadu. A kad se pojavi Velepastir, primit ćete vijenac slave što ne vene.

Tako i vi, mlađi, podređujte se starješinama. Svi se pak jedni prema drugima zaodjenite poniznošću, jer »Bog se oholima suproti, a poniznima daje milost.«

Budite trijezni i bdijte!

Ponizite se dakle pod moćnom rukom Božjom, da vas On uzvisi u svoje vrijeme. Svu svoju brigu stavite na Njega, jer On se za vas brine.

Budite trijezni, bdijte! Vaš protivnik, đavao, obilazi kao ričući lav, tražeći da koga proždre. Suprotstavite mu se, čvrsti u vjeri, znajući da i vaša braća diljem svijeta podnose takve patnje. 10 A Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu svoju slavu u Kristu Isusu, On će vas, pošto nešto malo pretrpite, usavršiti, okrijepiti, ojačati, utvrditi.[b] 11 Njemu vlast u vjekove! Amen.

Pozdravi i blagoslov

12 Po Silvanu, kako smatram vjernom vam bratu, ukratko pišem, ohrabrujući vas i svjedočeći da je ovo istinita milost Božja. U njoj se održite!

13 Pozdravlja vas ona koja je u Babilonu, zajedno s vama izabrana, i moj sin Marko. 14 Pozdravite jedan drugoga cjelovom ljubavi! Mir svima vama koji ste u Kristu![c]

Footnotes:

  1. 1Pt 5,2 »nadgledajte (ga)« - autentičnost nije potvrđena u svim najvažnijim rukopisima. Također, neki rukopisi izostavljaju izričaj »kao Bog što bi«.
  2. 1Pt 5,10 »Isusu« - autentičnost nije potvrđena u svim najvažnijim rukopisima.
  3. 1Pt 5,14 Neki rukopisi dodaju na kraju: »Amen.«
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes