A A A A A
Bible Book List

Prva Ivanova poslanica 5 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Isus je Krist

Tko god vjeruje: »Isus je Krist«, od Boga je rođen i tko god ljubi roditelja, ljubi i od njega rođenoga. Po tome znamo da ljubimo djecu Božju kad ljubimo Boga i izvršujemo njegove zapovijedi. Jer je ljubav Božja ovo: da njegove zapovijedi držimo, a njegove zapovijedi nisu tegotne. Jer tko je rođen od Boga, pobjeđuje svijet, a ovo je pobjeda što pobijedi svijet: vjera naša.

Isus je Sin Božji

Tko li je pobjednik svijeta
ako ne onaj koji vjeruje:
»Isus je Sin Božji«?
To je onaj
koji dođe vodom i krvlju,
Isus Krist;
ne samo u vodi nego -
u vodi i krvi;
a Duh je taj koji svjedoči,
jer je Duh istina.
Jer troje su što svjedoče:
Duh, i voda, i krv;
i to je troje jedno.[a]

Ako primamo svjedočanstvo ljudi, svjedočanstvo Božje je veće. Jer ovo je svjedočanstvo Božje: On je svjedočio za svojega Sina. 10 Tko vjeruje u Sina Božjega, ima ovo svjedočanstvo u sebi; tko ne vjeruje Bogu, učinio ga je lašcem, jer nije vjerovao u svjedočanstvo kojim je Bog svjedočio za svojega Sina. 11 A ovo je svjedočanstvo: Bog nam je dao život vječni, i taj je život u njegovu Sinu. 12 Tko ima Sina, ima život; tko nema Sina Božjega, života nema.

Završetak

13 Ovo napisah vama koji vjerujete u ime Sina Božjega kako biste znali da imate život vječni.

14 I ovo je pouzdanje koje imamo u Njega: ako što ištemo po njegovoj volji, On nas uslišuje. 15 I ako znamo da nas uslišuje što god od njega ištemo, znamo da već imamo ono što smo od njega iskali.

16 Vidi li tko svojega brata da griješi grijehom koji nije na smrt, neka zaište i dat će mu život - onima koji čine grijeh što nije na smrt. Postoji i grijeh što je na smrt; za takva ne kažem da bi trebalo moliti. 17 Svaka je nepravda grijeh, i postoji grijeh koji nije na smrt.

18 Znamo da svaki koji je rođen od Boga ne griješi, nego ga Rođeni od Boga čuva, i Zli ga se ne dotiče. 19 Znamo da smo od Boga, i da sav svijet počiva u Zlome. 20 Ali znamo da je Sin Božji došao i dao nam razbor kako bismo spoznali Istinitoga. I mi smo u Istinitome, u Sinu njegovu Isusu Kristu. On je istiniti Bog i Život vječni.

21 Dječice, sačuvajte se od idola![b]

Footnotes:

  1. 1Iv 5,7-8 Neki rukopisi donose širi tekst: »(7) Jer troje su što svjedoče na nebu: Otac, Riječ i Duh Sveti, i ovo troje su jedno. (8) I troje su što svjedoče na zemlji: Duh i voda i krv, i ovo troje su za jedno (tj. u skladu su).«
  2. 1Iv 5,21 Neki rukopisi dodaju na kraju: »Amen.«
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes