A A A A A
Bible Book List

Prva Ivanova poslanica 3 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Vidite koliku nam je ljubav dao Otac, da se djeca Božja zovemo, i jesmo. Svijet nas stoga ne poznaje jer njega ne upozna.

Ljubljeni, sad smo Božja djeca, i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo da ćemo, kad se on očituje, biti njemu slični, jer ćemo ga vidjeti kao što jest. I tko god ima tu nadu u njega, čisti se kao što je i on čist.

Tko god čini grijeh, čini i bezakonje; grijeh je bezakonje. A znate da se on pojavi da uzme grijehe i da grijeha u njemu nema. Tko god u njemu ostaje, ne griješi. Tko god griješi, niti ga je vidio niti upoznao.

Dječice, neka vas nitko ne zavede. Tko čini pravednost, pravedan je, kao što je i on pravedan. Tko čini grijeh, od đavla je; jer đavao griješi od početka. Zato se Sin Božji pojavio da razori djela đavolska.

Tko god je rođen od Boga, ne čini grijeha, jer sjeme njegovo u njemu ostaje i ne može griješiti, jer je od Boga rođen. 10 Po ovome se očituju djeca Božja i djeca đavolska: tko god ne čini pravednost, nije od Boga, a ni onaj koji ne ljubi svojega brata.

Ljubimo jedni druge

11 Jer ovo je navještaj koji ste čuli od početka: da ljubimo jedni druge. 12 Ne kao Kajin, koji bijaše od Zloga i ubi svojega brata. A zašto ga ubi? Jer njegova djela bijahu zla, a bratovljeva pravedna.

13 Ta ne čudite se, braćo, ako vas svijet mrzi. 14 Mi znamo da smo prešli iz smrti u život jer ljubimo braću. Tko ne ljubi, ostaje u smrti. 15 Tko god mrzi svojega brata, ubojica je, a znate da ni jedan ubojica nema vječnoga života, koji ostaje u njemu.

16 Po tome smo spoznali ljubav što On za nas život svoj položi. I mi smo dužni živote položiti za braću. 17 Tko posjeduje zemaljski imetak i vidi svojega brata u potrebi a zatvori pred njim svoje srce, kako da ljubav Božja ostane u njemu?

18 Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom. 19 A po tome ćemo znati da smo od istine, i pred Njim ćemo umiriti svoja srca, 20 ako nas naše srce bilo kad osuđuje. Jer Bog je veći od našega srca i znade sve. 21 Ljubljeni, ako nas srce naše ne osuđuje, imamo pouzdanje pred Bogom, 22 i što god ištemo, primamo od Njega, jer držimo njegove zapovijedi i činimo što je ugodno pred Njim. 23 A ovo je njegova zapovijed: da vjerujemo u ime Sina njegova Isusa Krista i ljubimo jedni druge kao što nam je dao zapovijed. 24 Tko drži njegove zapovijedi, u Njemu ostaje i On u njemu. I po tome znamo da On ostaje u nama - po Duhu kojeg nam je dao.

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes