A A A A A
Bible Book List

Prva Ivanova poslanica 1 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Riječ života

Što bijaše od početka, što smo čuli, što svojim očima vidjeli, u što se zagledali i što naše ruke opipaše o Riječi života - a život se očitova, i vidjeli smo, i svjedočimo, i navješćujemo vam život vječni koji bijaše kod Oca i nama se očitova - što smo vidjeli i čuli, navješćujemo i vama, da i vi imate zajedništvo s nama; a naše je zajedništvo s Ocem i sa Sinom njegovim Isusom Kristom. I ovo vam pišemo da naša radost bude potpuna.[a]

Bog je svjetlo

A ovo je navještaj koji smo čuli od njega i navješćujemo vama: Bog je svjetlo i u Njemu nema nikakve tame. Reknemo li da imamo zajedništvo s Njim, a u tami hodimo, lažemo i ne tvorimo istine. Ali ako hodimo u svjetlosti, kao što je On u svjetlosti, imamo zajedništvo jedni s drugima i krv Isusa, Sina njegova, čisti nas od svakoga grijeha.

Reknemo li da grijeha nemamo, sebe varamo i nema istine u nama. Priznajemo li svoje grijehe, vjeran je On i pravedan da nam oprosti grijehe i očisti nas od svake nepravde. 10 Reknemo li da nismo zgriješili, činimo ga lašcem i riječ njegova nije u nama.

Footnotes:

  1. 1Iv 1,4 Umjesto »naša«, neki rukopisi imaju: »vaša«.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes