A A A A A
Bible Book List

Poslanica Titu 2 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Pouke različitim staležima

Ti pak govori ono što dolikuje zdravu nauku: Starci da budu trijezni, časni, razboriti; zdravi u vjeri, u ljubavi, u postojanosti. Starice isto tako - u svetima doličnom držanju: ne klevetnice, ne ropkinje mnogome vinu, nego učiteljice dobra kako bi urazumjele mlađe da ljube muževe, djecu; da budu razborite, čiste, kućevne, dobre, podložne svojim muževima, da se riječ Božja ne bi pogrđivala. Mladiće isto tako opominji da budu prisebni. U svemu se pokaži uzorom dobrih djela: u poučavanju - nepokvarenost, ozbiljnost, riječ zdravu, neospornu, da se posrami onaj koji se suproti nemajući ništa zlo o nama kazati.

Robovi neka u svemu budu podložni svojim gospodarima, neka im ugađaju, neka ne protuslove, 10 neka ne pronevjeruju, nego neka u svemu pokazuju svaku dobru vjernost, kako bi nauk Spasitelja našega, Boga, ukrasili u svemu.

11 Jer spasonosna se milost Božja očitovala svim ljudima. 12 Odgaja nas da razborito, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu, odrekavši se bezbožnosti i svjetovnih požuda, 13 iščekujući blaženu nadu i pojavljenje slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista. 14 On sebe dade za nas, da nas otkupi od svakog bezakonja i očisti sebi narod svoj poseban, koji revnuje dobrim djelima. 15 To govori i opominji i kori sa svom ovlašću. Neka te nitko ne omalovažava.

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes