A A A A A
Bible Book List

Poslanica Titu 1 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Naslov i pozdrav

Pavao, sluga Božji i apostol Isusa Krista, poradi vjere izabranika Božjih i spoznanja istine koje je u pobožnosti, u nadi vječnoga života što ga Bog - Onaj koji ne laže, obeća prije vječnih vremena, i u pravo vrijeme očitova riječ svoju propovijedanjem koje je meni povjereno po nalogu Spasitelja našega, Boga; Titu, pravomu sinu po zajedničkoj vjeri: milost i mir od Boga Oca i Krista Isusa, Spasitelja našega.[a]

Postavljanje starješina

Ostavih te poradi toga na Kreti da urediš što nedostaje i postaviš starješine po gradovima, kako sam te ja uputio: ako je tko besprigovoran, jedne žene muž, čija su djeca vjernici i nisu pod optužbom raspusnosti ili nepokorni. Jer nadglednik, kao Božji upravitelj, treba biti besprigovoran: ne samovoljan, ne gnjevljiv, ne pijanica, ne nasilan, ne sklon nečasnu dobitku, nego gostoljubiv, ljubitelj dobra, razborit, pravedan, svet, suzdržljiv, privržen vjerodostojnoj riječi koja je po nauku, da može i ohrabrivati u zdravom nauku i uvjeravati protivnike.

10 Jer su mnogi i nepokornici, praznoslovci i zavodnici, osobito oni iz obrezanja. 11 Njih treba ušutkati, jer oni cijele domove prevraćaju naučavajući što ne bi smjeli, a poradi prljava dobitka. 12 Reče jedan od njih, njihov vlastiti prorok: »Krećani su uvijek lašci, zvijeri opake, dangubni trbusi.« 13 To je svjedočanstvo istinito. Zbog toga ih strogo kori kako bi zdravi bili u vjeri, 14 ne priklanjajući se židovskim bajkama i propisima ljudi koji se odvraćaju od istine.

15 Čistima je sve čisto, a okaljanima i nevjernicima nije čisto ništa, nego su im okaljani i um i savjest. 16 Ispovijedaju da poznaju Boga, ali ga djelima niječu; odvratni su i neposlušni i nepodobni za bilo koje dobro djelo.

Footnotes:

  1. Tit 1,4 Iza »milost«, neki rukopisi umeću: »milosrđe«.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes