A A A A A
Bible Book List

Poslanica Hebrejima 4 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Počinak Božjem narodu

Pripazimo dakle, dok ostaje obećanje ulaska u njegov počinak, da se ne bi možda kojemu od vas pričinilo kako je zakasnio. Jer i nama je naviješteno Evanđelje kao i njima, ali njima nije koristila Riječ poruke, jer se vjerom nisu pridružili onima koji poslušaše. Doista, u počinak ulazimo mi koji povjerovasmo, kao što je rekao: »Tako se u svojemu gnjevu zakleh: 'Nikada neće ući u moj počinak!'«, premda su djela dovršena od postanka svijeta. Negdje je doista o sedmom danu rekao ovako: »I počinu Bog sedmoga dana od svih svojih djela.« I tamo, opet: »Nikada neće ući u moj počinak!« Kako dakle preostaje da neki u njega uđu, a kako oni kojima je najprije naviješteno Evanđelje nisu ušli zbog neposlušnosti, On ponovno određuje jedan dan, »danas«, govoreći u Davidu nakon toliko vremena, kao što je prije rečeno: »Danas, ako čujete njegov glas, ne otvrdnite svoja srca.« Jer da ih je Jošua uveo u počinak, ne bi nakon toga govorio o nekom drugom danu. Preostaje onda neki subotnji počinak Božjem narodu, 10 jer onaj tko uđe u njegov počinak, i sam počinu od svojih djela kao što i Bog od svojih.

11 Pohitimo dakle ući u taj počinak, da tko ne propadne slijedeći takav primjer neposlušnosti. 12 Doista, živa je riječ Božja i djelotvorna, oštrija od svakoga mača dvosječca, i prodire sve do djelišta duše i duha, zglobova i moždine, prosuđujući namisli i naume srca. 13 I nema stvorenja pred njom skrivena, nego je sve golo i izloženo očima Onoga komu nam valja dati račun.

Isus - Velesvećenik

14 Imajući dakle uzvišena Velesvećenika koji je prodro kroza nebesa - Isusa, Sina Božjega - čvrsto se držimo vjeroispovijedanja. 15 Jer nemamo takva Velesvećenika koji ne bi mogao trpjeti s nama u našim slabostima, nego slično iskušavana svime - osim grijehom. 16 Pristupajmo dakle sa smjelošću prijestolju milosti kako bismo stekli milosrđe i našli milost za pravodobnu pomoć.

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes