A A A A A
Bible Book List

Poslanica Hebrejima 13 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Vjerničko življenje

13 Bratoljublje neka je trajno! I ne zaboravljajte gostoljublja, jer njime su neki, ne znajući, ugostili anđele. Sjećajte se sužnjeva kao da ste s njima zasužnjeni; zlostavljanih - kao i sami što ste u tijelu! Ženidba neka je časna u sviju i postelja neokaljana, jer bludnicima i preljubnicima sudit će Bog. Ne živite kao srebroljupci, budite zadovoljni onim što imate, jer On je rekao: »Nipošto te neću ostaviti, nipošto te neću napustiti!« Mi stoga možemo s pouzdanjem reći:

»Gospodin je moj pomoćnik
i neću se bojati;
što mi može učiniti čovjek?«

Sjećajte se svojih predstojnika koji su vam navješćivali riječ Božju; promatrajući ishod njihova življenja, nasljedujte njihovu vjeru. Isus Krist jučer i danas isti je - i navijek. Ne povodite se za različnim i tuđim naucima. Doista, bolje je utvrđivati srce milošću, a ne jelima koja nisu koristila onima što su po njima živjeli. 10 Imamo žrtvenik s kojega nemaju pravo jesti služitelji Šatora, 11 jer se tijela onih životinja, čiju krv velesvećenik unosi za grijeh u Svetinju, spaljuju izvan tabora. 12 Zato je i Isus, da bi posvetio narod svojom krvlju, trpio izvan vrata. 13 Stoga izađimo k njemu izvan tabora noseći njegovu porugu 14 jer ovdje nemamo trajnoga grada, nego tražimo onaj budući. 15 Po njemu dakle stalno prinosimo Bogu žrtvu zahvalnicu, to jest plod usana što ispovijedaju ime njegovo. 16 A dobročinstva i zajedništva ne zaboravljajte, jer takvim se žrtvama ugađa Bogu.

17 Budite poslušni svojim predstojnicima i podložni, jer oni bdiju nad vašim dušama kao oni koji će polagati račun; kako bi oni to činili s radošću, a ne uzdišući, jer vam to ne bi bilo korisno.

18 Molite za nas! Tĺ uvjereni smo da imamo dobru savjest i u svemu se želimo dobro vladati. 19 A osobito vas molim da to učinite kako bih vam se što brže vratio.

Završni zaziv

20 A Bog mira,
koji krvlju vječnoga Saveza
izvede od mrtvih
velikoga Pastira ovaca,
Gospodina našega Isusa,
21 osposobio vas svakim dobrom
da činite volju njegovu -
čineći u nama
što je ugodno pred Njim
po Isusu Kristu,
komu slava u vijeke vjekova.
Amen.[a]

Pozdrav i blagoslov

22 Molim vas pak, braćo, da podnesete ovu riječ ohrabrenja: ta i ukratko vam je napisah. 23 Znajte da je oslobođen naš brat Timotej. S njim ću vas, ako brzo dođe, pohoditi. 24 Pozdravite sve svoje predstojnike i sve svete. Pozdravljaju vas ovi iz Italije. 25 Milost sa svima vama.[b]

Footnotes:

  1. Heb 13,21 »vjekova« - autentičnost nije potvrđena u svim najvažnijim rukopisima. Također, neki rukopisi umjesto »nama«, imaju: »vama«.
  2. Heb 13,25 Neki rukopisi dodaju na kraju: »Amen. Poslanica Hebrejima pisana je iz Italije, po Timoteju.«
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes