A A A A A
Bible Book List

Poslanica Filipljanima 4 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Radujte se u Gospodinu!

Stoga, braćo moja ljubljena i žuđena, radosti i vijenče moj, budite, ljubljeni, tako postojani u Gospodinu!

Preklinjem Evodiju i preklinjem Sintihu da budu složne u Gospodinu. Da, i tebe, istinski sudruže, molim: pomozi im! One su se borile u Evanđelju zajedno sa mnom i s Klementom i ostalim mojim suradnicima. Njihova su imena u knjizi života.

Radujte se u Gospodinu uvijek! I ponovno ću reći: Radujte se! Blagost vaša neka je poznata svim ljudima. Gospodin je blizu! Ne budite zabrinuti nizašto, nego u svemu molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem, očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji, koji nadilazi svaki um, čuvat će vaša srca i vaše misli u Kristu Isusu.

Napokon, braćo, što je god istinito, što je god časno, što je god pravedno, što je god čisto, što je god ljubazno, što je god pohvalno; je li što krepost, je li što pohvala, na to pomišljajte! Što ste naučili, i primili, i čuli, i u meni vidjeli, to činite. I Bog mira bit će s vama.

Sve mogu u Onome koji me jača!

10 A obradovah se u Gospodinu uvelike što ste napokon rod donijeli te na mene mislite. Vi ste na to već i mislili, ali niste imali prigode. 11 Ne govorim to zbog oskudice; doista, u onom u čemu sam, naučio sam biti sebidovoljan. 12 Znam biti i skroman, znam i obilovati. Naviknut sam na sve: i sit biti i gladovati, i obilovati i oskudijevati. 13 Sve mogu u Onome koji me jača![a] 14 Lijepo ipak učiniste što sa mnom podijeliste moju nevolju. 15 A i vi, Filipljani, znadete da u početku Evanđelja, kad otiđoh iz Makedonije, nijedna mi crkva ne pripomože u pogledu na izdatke i primitke, osim vas jedinih.

16 Čak ste mi, dok bijah u Solunu, i jedanput, i dvaput, za potrebe poslali. 17 Ne, ne tražim dara, već tražim plod što se umnaža u vašu korist. 18 Sve već imam i izobilujem. Nasićen sam otkad od Epafrodita primih ono od vas, ugodan miris, žrtvu prihvatljivu i ugodnu Bogu. 19 A Bog će moj slavno ispuniti svaku vašu potrebu prema svojemu bogatstvu, u Kristu Isusu. 20 A Bogu i Ocu našemu slava u vijeke vjekova! Amen.

21 Pozdravite svakoga svetoga u Kristu Isusu!

22 Pozdravljaju vas braća koja su sa mnom. Pozdravljaju vas svi sveti, a osobito oni iz careve kuće. 23 Milost Gospodina Isusa Krista s duhom vašim![b]

Footnotes:

  1. Fil 4,13 Neki rukopisi imaju: »Sve mogu u Kristu - Onome koji me jača!«
  2. Fil 4,23 Neki rukopisi dodaju na kraju: »Amen. Filipljanima poslanica pisana je iz Rima, po Epafroditu.«
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes