A A A A A
Bible Book List

Poslanica Filipljanima 1 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Naslov i pozdrav

Pavao i Timotej, sluge Krista Isusa, svima svetima u Kristu Isusu koji su u Filipima, s nadglednicima i poslužiteljima. Milost vam i mir od Boga, Oca našega, i Gospodina Isusa Krista!

Zahvala i molitva

Zahvaljujem svojemu Bogu kad god vas se sjetim. U svakoj svojoj molitvi uvijek se za sve vas s radošću molim zbog vašeg sudioništva u Evanđelju od prvoga dana sve dosad, uvjeren u ovo: Onaj koji započe dobro djelo u vama dovršit će ga do Dana Krista Isusa. I pravo je da tako mislim o svima vama, jer vas nosim u srcu; sve vas koji ste u mojim okovima, i u obrani i utvrđivanju Evanđelja suzajedničari moje milosti. Bog mi je svjedok koliko čeznem za svima vama srcem Krista Isusa. I ovo molim: da vaša ljubav izobiluje spoznanjem i svakom pronicavošću sve više i više, 10 kako biste mogli razlučiti što je bolje i biti čisti i besprijekorni za Dan Kristov, 11 puni ploda pravednosti po Isusu Kristu, na slavu i hvalu Božju.

Pavlovi okovi - za napredovanje Evanđelja

12 Želim da znate, braćo, da se ovo što me snašlo okrenulo u napredovanje Evanđelja, 13 tako da se moji okovi u Kristu razglasiše u svem pretoriju i svima drugima, 14 te se mnoga braća, ohrabrena u Gospodinu mojim okovima, usudiše još više, bez straha, navješćivati Riječ; 15 neki, istina, propovijedaju Krista iz zavisti i radi prepirke, a neki iz dobre volje; 16 prvi iz ljubavi, znajući da sam postavljen za obranu Evanđelja, 17 dok drugi navješćuju Krista sebično i neiskreno, misleći da će tako povećati teret mojih okova. 18 I što? Samo se na svaki način, bilo pod izlikom bilo istinito, Krist navješćuje. I tomu se radujem, a i radovat ću se, 19 jer znam da će mi to, po vašoj molitvi i potpori Duha Isusa Krista, donijeti spasenje - 20 prema svojoj čeznutljivoj žudnji i nadi da se ni u čemu neću postidjeti, već da će se sa svom smjelošću, kako uvijek tako i sada, Krist uzveličati u mojemu tijelu, bilo životom ili smrću. 21 Jer meni je živjeti - Krist, a umrijeti - dobitak!

22 Ako mi je pak živjeti u tijelu rad plodonosan, onda ne znam što odabrati. 23 Pritiješnjen sam od dvojega: želja mi je otići i biti s Kristom, jer to je daleko bolje, 24 ali je ostati u tijelu potrebnije poradi vas. 25 I uvjeren u to, znam da ću ostati i biti s vama svima zarad vašeg napretka i radosti u vjeri, 26 da vaš ponos mnome izobiluje u Kristu Isusu kad ponovno dođem k vama.

Boriti se za vjeru

27 Samo, živite dostojno Evanđelja Kristova da ja - bilo došao i vidio vas ili pak nenazočan - uzmognem čuti što je s vama; kako u jednome duhu stojite, zajedno se jednodušno boreći za evanđeosku vjeru, 28 a ni u čemu ne strahujući od protivnika. To je njima dokaz propasti, a vama spasenja - i to od Boga. 29 Jer vam je, poradi Krista, podareno: ne samo u njega vjerovati nego za njega i trpjeti, 30 istu borbu vodeći kakvu u mene vidjeste, i sada o meni slušate.

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes