A A A A A
Bible Book List

Poslanica Filemonu Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Naslov i pozdrav

Pavao, sužanj Krista Isusa, i brat Timotej, ljubljenomu Filemonu i našemu suradniku, i sestri Apiji, i Arhipu, našemu suborcu, i crkvi u tvojoj kući: milost vam i mir od Boga, Oca našega, i Gospodina Isusa Krista.

Zahvala Bogu i molitva

Zahvaljujem Bogu svojemu uvijek spominjući te u svojim molitvama, jer čujem za tvoju ljubav i vjeru koju imaš prema Gospodinu Isusu i svima svetima, kako bi zajedništvo tvoje vjere postalo djelotvorno na spoznavanju svakog dobra među nama poradi Krista.[a] Doista, nađoh veliku radost i utjehu u tvojoj ljubavi jer si, brate, okrijepio srca svetih.

Molba za Onezima

Stoga, premda ti imam punu slobodu u Kristu zapovjediti što si dužan činiti, zbog ljubavi radije molim, takav kakav jesam, Pavao, starac, a sada i sužanj Krista Isusa. 10 Molim te za svojega sina Onezima, koga rodih u okovima, 11 nekoć tebi nekorisna, a sada i tebi i meni korisna. 12 Šaljem ti ga natrag - njega, to jest srce svoje.[b] 13 Htjedoh ga zadržati uza se da mi mjesto tebe posluži u okovima poradi Evanđelja. 14 Ali bez tvoje privole ne htjedoh učiniti ništa, da tvoja dobrota ne bi bila kao s prisile, nego s dobre volje. 15 Jer možda on zato bi za čas odijeljen da bi ga dobio zauvijek - 16 ne više kao roba, nego više od roba, kao brata ljubljenoga, osobito meni, a koliko tek više tebi, i po tijelu i u Gospodinu. 17 Ako me dakle smatraš drugom, primi ga kao mene. 18 Ako ti je što skrivio ili ti što duguje, meni to uračunaj. 19 Ja, Pavao, potpisujem svojom rukom: ja ću platiti. Da ti ne reknem da mi i samoga sebe duguješ! 20 Da, brate, da mi je tobom se okoristiti u Gospodinu; okrijepi moje srce u Kristu! 21 Uvjeren u tvoju poslušnost, napisah ti znajući da ćeš učiniti i više od onoga što kažem. 22 A uz to, pripravi mi smještaj, jer se nadam da ću vam po vašim molitvama biti podaren.

Pozdrav i blagoslov

23 Pozdravlja te Epafra, moj suzatvorenik u Kristu Isusu, 24 Marko, Aristarh, Dema i Luka, moji suradnici. 25 Milost Gospodina Isusa Krista s duhom vašim![c]

Footnotes:

  1. Flm 1,6 Umjesto »nama«, neki rukopisi imaju: »vama«.
  2. Flm 1,12 Neki rukopisi umjesto »njega, to jest srce svoje« imaju: »a ti ga prihvati kao moje srce«.
  3. Flm 1,25 Neki rukopisi dodaju na kraju: »Amen. Poslanica Filemonu pisana je iz Rima, po sluzi Onezimu.«
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes