A A A A A
Bible Book List

Poslanica Efežanima 6 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Djeca i roditelji

Djeco, slušajte svoje roditelje u Gospodinu, jer to je pravedno.[a] »Poštuj svojega oca i majku« - prva je zapovijed s obećanjem - »da ti dobro bude, i da živiš na zemlji dugo.« I vi, očevi, ne ozlojeđujte svoju djecu, nego ih podižite odgojem i urazumljivanjem Gospodnjim.

Robovi i gospodari

Robovi, slušajte svoje zemaljske gospodare - sa strahom i trepetom, u priprostosti svojega srca - kao Krista. Ne samo dok ste im na oku, kao oni koji se ulaguju ljudima, nego kao robovi Kristovi, zdušno vršeći volju Božju. Služite dragovoljno, kao Gospodinu, a ne ljudima, znajući da će svatko, bilo rob ili slobodnjak, učini li što dobro, dobiti to od Gospodina. I vi, gospodari, činite to isto i njima. Ostavite se prijetnji, znajući da je i njihov i vaš Gospodar na nebesima i da u Njega nema pristranosti.

Bojna oprema Božja

10 Ubuduće, jačajte u Gospodinu i u snazi njegove moći. 11 Obucite svu bojnu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavštinama đavlovim. 12 Jer nama ova bitka nije protiv krvi i tijela, nego protiv poglavarstava, protiv vlasti, protiv vladara ovoga svijeta tame, protiv opakih duhova u nebesima. 13 Stoga uzmite na se svu bojnu opremu Božju da se uzmognete suprotstaviti u zao dan i stajati, nadvladavši sve. 14 Stojte dakle čvrsto, opasavši bokove svoje istinom i obukavši oklop pravednosti, 15 obuvši noge spremnošću za Evanđelje mira. 16 K svemu uzmite na se štit vjere, kojim ćete moći pogasiti sve ognjene strijele Zloga. 17 Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, koji je riječ Božja. 18 I molite u Duhu svakovrsnim molitvama i prošnjama u svakoj prigodi. Poradi toga i bdijte sa svom ustrajnošću i prošnjom za sve svete, 19 i za mene, da mi se, kad otvorim svoja usta, dadne riječ da otvoreno obznanim Tajnu Evanđelja, 20 čiji sam poslanik u lancima, i da se osmjelim o njemu govoriti kako i treba.

Obavijesti i blagoslov

21 A da biste i vi znali kako mi je, što radim, sve će vam priopćiti Tihik, ljubljeni brat i vjerni poslužitelj u Gospodinu. 22 Njega poslah k vama upravo zato da biste doznali o nama te da ohrabri vaša srca.

23 Mir braći i ljubav s vjerom od Boga Oca i Gospodina Isusa Krista. 24 Milost sa svima koji ljube Gospodina našega Isusa Krista - u neraspadljivosti.[b]

Footnotes:

  1. Ef 6,1 »u Gospodinu« - autentičnost nije potvrđena u svim najvažnijim rukopisima.
  2. Ef 6,24 Neki rukopisi dodaju na kraju: »Efežanima poslanica pisana je iz Rima, po Tihiku.«
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes