A A A A A
Bible Book List

Poslanica Efežanima 3 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Pavao - poslužitelj Evanđelja poganima

Poradi toga ja, Pavao, sužanj Krista Isusa za vas, pogane ...[a] ukoliko ste doista čuli za provedbu Božje milosti danu mi za vas, da mi je ova Tajna obznanjena po otkrivenju - kao što vam netom ukratko opisah; prema tome možete čitajući proniknuti u moje razumijevanje Tajne Kristove, koja za drugih naraštaja nije bila obznanjena sinovima ljudskim kao što je sada u Duhu otkrivena njegovim svetim apostolima i prorocima: da su pogani subaštinici i dionici istoga tijela i sudionici obećanja u Kristu Isusu, po Evanđelju kojega postadoh poslužiteljem po daru Božje milosti koja mi je dana djelotvornošću njegove sile. Meni, najmanjemu od svih svetih, dana je ova milost: poganima navijestiti Kristovo neistraživo bogatstvo i rasvijetliti svima koja je to provedba Tajne od vjekova skrivene u Bogu, koji sve stvori;[b] 10 da se sada - po Crkvi - obznani poglavarstvima i vlastima u nebesima mnogolika mudrost Božja 11 prema vječnom naumu što ga On izvrši u Kristu Isusu Gospodinu našemu. 12 U njemu, s povjerenjem, imamo slobodu i pristup - po vjeri u njega. 13 Zato molim da ne posustanete zbog mojih nevolja za vas, koje su vaša slava.

Pavlova molitva

14 Poradi toga prigibam koljena svoja pred Ocem,[c] 15 od koga je ime svakom očinstvu na nebesima i na zemlji: 16 neka vam dadne prema bogatstvu svoje slave ojačati se silom po njegovu Duhu za nutarnjeg čovjeka 17 da Krist prebiva po vjeri u vašim srcima, i da, u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni, 18 uzmognete shvatiti sa svima svetima što je širina i dužina i visina i dubina 19 te spoznati ljubav Kristovu koja nadmašuje spoznaju - da se ispunite do sve punine Božje.

20 A Onomu koji silom što djeluje u nama može učiniti prekomjerno više od onoga što molimo ili razumijevamo, 21 Njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu za sve naraštaje vijeka vjekova! Amen.

Footnotes:

  1. Ef 3,1 »Isusa« - autentičnost nije potvrđena u svim najvažnijim rukopisima.
  2. Ef 3,9 »svima« - autentičnost nije potvrđena u svim najvažnijim rukopisima.
  3. Ef 3,14 Neki rukopisi iza »Ocem«, umeću: »Gospodina našega Isusa Krista«.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes