A A A A A
Bible Book List

Osea 14 Albanian Bible (ALB)

14 O Izrael, kthehu tek Zoti, Perëndia yt, sepse ke rënë poshtë për shkak të paudhësisë sate.

Merrni me vete disa fjalë dhe kthehuni tek Zoti. I thoni: "Largo çfarëdo paudhësi dhe prano atë që është e mirë, dhe ne do të ofrojmë flijimet e buzëve tona.

Asiria nuk do të na shpëtojë, nuk do të hipim më mbi kuaj dhe nuk do t’i themi më veprës së duarve tona: "Ti je perëndia ynë," sepse pranë teje jetimi gjen dhemshuri".

"Unë do të shëroj shthurjen e tyre, do t’i dua shumë, sepse zemërimi im u tërhoq prej tyre.

Do të jem si vesa për Izraelin; dhe ai do të lulëzojë si zambaku dhe do t’i zgjatë rrënjët e tij në thellësi si kedrat e Libanit.

Degët e tij do të zgjaten, bukuria e tij do të jetë si ajo e ullirit, aroma e tij do të jetë si ajo e Libanit.

Ata që jetojnë në hijen e tij do të kthehen dhe do të rigjallërohen si gruri, do të lulëzojnë si hardhia dhe do të jenë të famshëm si vera e Libanit.

Efraimi do të thotë: "Çfarë më lidh më me idhujt?". Unë do ta kënaq dhe do të kujdesem për të. Unë jam si një selvi përherë e blertë; fryti yt vjen te unë".

Kush është i urtë, t’u kushtojë kujdes këtyre gjërave. Kush ka mend le t’i kuptoje ato. Sepse rrugët e Zotit janë të drejta; të drejtët do të ecin nëpër to, por shkelësit do të rrëzohen.

Hosea 14 New International Version (NIV)

Repentance to Bring Blessing

14 [a]Return, Israel, to the Lord your God.
    Your sins have been your downfall!
Take words with you
    and return to the Lord.
Say to him:
    “Forgive all our sins
and receive us graciously,
    that we may offer the fruit of our lips.[b]
Assyria cannot save us;
    we will not mount warhorses.
We will never again say ‘Our gods’
    to what our own hands have made,
    for in you the fatherless find compassion.”

“I will heal their waywardness
    and love them freely,
    for my anger has turned away from them.
I will be like the dew to Israel;
    he will blossom like a lily.
Like a cedar of Lebanon
    he will send down his roots;
    his young shoots will grow.
His splendor will be like an olive tree,
    his fragrance like a cedar of Lebanon.
People will dwell again in his shade;
    they will flourish like the grain,
they will blossom like the vine—
    Israel’s fame will be like the wine of Lebanon.
Ephraim, what more have I[c] to do with idols?
    I will answer him and care for him.
I am like a flourishing juniper;
    your fruitfulness comes from me.”

Who is wise? Let them realize these things.
    Who is discerning? Let them understand.
The ways of the Lord are right;
    the righteous walk in them,
    but the rebellious stumble in them.

Footnotes:

  1. Hosea 14:1 In Hebrew texts 14:1-9 is numbered 14:2-10.
  2. Hosea 14:2 Or offer our lips as sacrifices of bulls
  3. Hosea 14:8 Or Hebrew; Septuagint What more has Ephraim
New International Version (NIV)

Holy Bible, New International Version®, NIV® Copyright ©1973, 1978, 1984, 2011 by Biblica, Inc.® Used by permission. All rights reserved worldwide.

Viewing of
Cross references
Footnotes