A A A A A
Bible Book List

Numeri 28 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

Reglementări privind jertfele. Jertfele zilnice

28 Domnul i-a zis lui Moise: „Porunceşte-le israeliţilor şi spune-le: «Aveţi grijă să-Mi aduceţi la vremea hotărâtă mâncarea – tot ce este folosit la jertfele mistuite de foc pentru Mine, de o aromă plăcută Mie.» Să le mai spui: «Iată jertfa mistuită de foc pe care va trebui să o aduceţi Domnului zilnic: doi miei de un an, fără meteahnă, ca o

ardere de tot continuă. Un miel să-l jertfiţi dimineaţa, iar pe celălalt între cele două seri[a], împreună cu un dar de mâncare: a zecea parte dintr-o efă[b] de făină aleasă, amestecată cu un sfert de hin[c] de ulei de măsline presate. Aceasta este o ardere de tot continuă, instituită la muntele Sinai, de o aromă plăcută, o jertfă mistuită de foc pentru Domnul. Să aduceţi şi o jertfă de băutură dintr-un sfert de hin pentru fiecare miel jertfit. Această jertfă de băutură tare să fie adusă Domnului într-un loc sfânt. Să jertfiţi al doilea miel între cele două seri şi să aduceţi împreună cu el un dar de mâncare şi o jertfă de băutură, ca şi dimineaţa. Aceasta este o jertfă mistuită de foc de o aromă plăcută Domnului.

Jertfele de Sabat

În ziua de Sabat, să aduceţi o jertfă din doi miei de un an, fără meteahnă, un dar de mâncare din două zecimi de efă[d] de făină aleasă, amestecată cu ulei şi o jertfă de băutură. 10 Aceasta este arderea de tot pentru fiecare zi de Sabat, în afară de arderea de tot continuă şi de jertfa de băutură.

Jertfele pentru fiecare lună nouă

11 În prima zi a fiecărei luni, să aduceţi ca ardere de tot Domnului doi viţei, un berbec şi şapte miei de un an, fără meteahnă. 12 Împreună cu fiecare viţel să aduceţi un dar de mâncare din trei zecimi de efă[e] de făină aleasă, amestecată cu ulei; alături de berbec să aduceţi un dar de mâncare din două zecimi de efă de făină aleasă, amestecată cu ulei; 13 şi alături de fiecare miel să aduceţi un dar de mâncare dintr-o zecime de efă de făină aleasă, amestecată cu ulei. Aceasta este o ardere de tot de o aromă plăcută, o jertfă mistuită de foc pentru Domnul. 14 Să aduceţi şi jertfele de băutură dintr-o jumătate de hin[f] de vin pentru fiecare viţel jertfit, o treime de hin[g] pentru berbec şi un sfert de hin pentru fiecare miel. Aceasta este arderea de tot lunară şi trebuie adusă în fiecare lună din an. 15 În afară de arderea de tot continuă şi jertfa de băutură să mai aduceţi Domnului un ţap ca jertfă pentru păcat.

Paştele şi sărbătoarea Azimelor

16 În a paisprezecea zi a lunii întâi va fi Paştele Domnului, 17 iar în a cincisprezecea zi a acestei luni va fi o sărbătoare; timp de şapte zile să mâncaţi azime. 18 În prima zi să aveţi o adunare sfântă; să nu faceţi nici o muncă obişnuită. 19 Să aduceţi Domnului ca ardere de tot o jertfă mistuită de foc: doi viţei, un berbec şi şapte miei de un an, fără meteahnă. 20 Darul de mâncare să fie adus din făină aleasă, amestecată cu ulei: trei zecimi de efă alături de fiecare viţel, două zecimi pentru berbec 21 şi o zecime alături de fiecare din cei şapte miei. 22 De asemenea, să aduceţi şi un ţap ca jertfă pentru păcat, ca să se facă ispăşire pentru voi. 23 Să aduceţi toate acestea în afară de arderea de tot de dimineaţă, care este adusă ca ardere de tot continuă. 24 În acest fel să pregătiţi mâncarea zilnic, de-a lungul celor şapte zile; ea va fi folosită la jertfele mistuite de foc de o aromă plăcută Domnului. Acestea să fie aduse în afară de arderea de tot continuă şi jertfa de băutură. 25 În ziua a şaptea să aveţi o adunare sfântă; să nu faceţi nici o muncă obişnuită.

Sărbătoarea Săptămânilor

26 În ziua primelor roade, când veţi aduce Domnului un dar de mâncare din noile roade, în timpul Sărbătorii Săptămânilor, să ţineţi o adunare sfântă şi să nu faceţi nici o muncă obişnuită. 27 Să aduceţi ca ardere de tot de o aromă plăcută Domnului doi viţei, un berbec şi şapte miei de un an. 28 Darul de mâncare să fie adus din făină aleasă, amestecată cu ulei: trei zecimi de efă alături de fiecare viţel, două zecimi pentru berbec 29 şi o zecime alături de fiecare din cei şapte miei. 30 De asemenea, să aduceţi şi un ţap, ca să se facă ispăşire pentru voi. 31 Acestea vor trebui aduse în afară de arderea de tot continuă, darul de mâncare şi jertfele de băutură; ele să fie fără meteahnă.

Footnotes:

  1. Numeri 28:4 Vezi nota de la 9:3; şi în v. 8
  2. Numeri 28:5 Aproximativ 2,2 l (şi în vs. 13, 21, 29)
  3. Numeri 28:5 Aproximativ 0,9 l (şi în vs. 7, 14)
  4. Numeri 28:9 Aproximativ 4,5 l (şi în vs. 12, 20, 28)
  5. Numeri 28:12 Aproximativ 6,5 l (şi în vs. 20, 28)
  6. Numeri 28:14 Aproximativ 1,8 l
  7. Numeri 28:14 Aproximativ 1,2 l
Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

Nouă Traducere În Limba Română (Holy Bible, New Romanian Translation) Copyright © 2006 by Biblica, Inc.® Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes