A A A A A
Bible Book List

Lukas 17En Levende Bok (LB)

17 «Dere vil alltid komme til å møte fristelser,» sa Jesus en dag til disiplene sine. «Straffen skal en dag komme over ham som frister dere. Det hadde vært bedre for ham å bli kastet i havet med en stein bundet rundt halsen. Jeg tåler ikke at noen prøver å forføre mine barn. Men ta dere i vare!

Du skal tale broren din til rette hvis han gjør en synd. Og hvis han angrer, skal du tilgi. Selv om han forgår seg mot deg sju ganger på en dag, skal du tilgi, hvis bare han ber om tilgivelse.»

TRO OG TAKKNEMLIGHET

En dag sa apostlene til Herren: «Vi ville gjerne ha større tro. Hvordan skal vi få det?»

«Om dere hadde hatt tro som et sennepskorn, ville det vært nok,» svarte Jesus. «Da kunne dere bedt dette morbærtreet om å flytte seg ut i havet og slå rot der, og det ville ha gjort det.

Når en tjener er ferdig med å pløye eller samle sauene, går han ikke rett til bordet og setter seg for å spise. Nei, først sørger han for at husets herre får den maten han trenger. Først når det er gjort, setter han seg ned for å spise selv. Og det er ingen som takker tjeneren for dette. Han gjør jo bare det som er hans plikt. Slik er det med dere også. 10 Dere skal gjøre det jeg ber dere om og ikke vente noen heder og ære av den grunn. Dere har jo bare gjort det som ventes av dere.»

11 Jesus og disiplene fortsatte mot Jerusalem og nådde grensen mellom Galilea og Samaria. 12 Idet de gikk inn i en landsby der, var det ti spedalske som stod langt unna og 13 ropte: «Jesus, Herre, ha barmhjertighet med oss!»

14 Han så på dem og sa: «Gå til den jødiske presten og vis dere fram for ham. Dere er helbredet!» Og mens de gikk, forsvant spedalskheten.

15 En av dem kom tilbake til Jesus og ropte: «Gud være takk, jeg er helbredet!» 16 Han bøyde seg med ansiktet i støvet og takket Jesus for det han hadde gjort. Denne mannen var en foraktet samaritan.

17 Jesus spurte: «Helbredet jeg ikke ti menn? Hvor er de ni? 18 Er det bare denne fremmede som vender tilbake for å gi ære til Gud?» 19 Og Jesus sa til mannen: «Stå opp og gå. Din tro har gjort deg frisk.»

«VÆR REDE TIL MIN GJENKOMST»

20 En dag spurte fariseerne Jesus: «Når begynner Guds rike?»

Jesus svarte: «Guds rike kommer ikke med synlige tegn. 21 Dere vil ikke kunne si: 'Det er begynt her på dette stedet eller i den delen av landet.' Guds rike er inne i dere.»

22 Senere snakket han igjen med disiplene sine om dette: «Det kommer en tid da dere vil lengte etter meg, – lengte etter at jeg skal være sammen med dere igjen, om det så bare var for en eneste dag. Men da er jeg ikke her,» sa Jesus. 23 «Dere vil høre rykter om at jeg er kommet tilbake og at jeg er sett. Tro ikke på det og gå ikke ut for å se etter meg. 24 For når jeg vender tilbake, vil dere ikke være i tvil om det. Det vil være like tydelig som lynet som blinker i skyene. 25 Men først må jeg lide forferdelig og bli forkastet av hele folket.

26 Når jeg kommer igjen, vil verden være like uinteressert i det som har med Gud å gjøre som folk var på Noahs tid. 27 Da spiste de og drakk og giftet seg – alt gikk som vanlig helt til den dagen da Noah gikk inn i arken og flommen kom og druknet alt liv.

28 Verden vil være som den var på Lots tid: Folk var opptatt med sine daglige gjøremål – de spiste og drakk, kjøpte og solgte, drev sine gårdsbruk og bygde – 29 inntil den morgenen da Lot forlot Sodoma. Da begynte det å regne ild og svovel fra himmelen, og det ødela dem alle. 30 Ja, alt kommer til å gå sin vante gang, helt til den stunden jeg kommer igjen.

31 De som ikke er hjemme den dagen, må ikke gå tilbake for å pakke. De som er på markene, må ikke vende tilbake til byen – 32 husk hva som hendte med Lots hustru! 33 Den som klamrer seg til livet, kommer til å miste det, men den som mister livet, skal finne det. 34 Den natten skal to menneske sove i samme rom. En vil bli tatt bort, mens den andre er igjen. 35 To kvinner skal arbeide i samme hus. Den ene blir tatt bort, den andre latt tilbake. Slik vil det gå med menn som arbeider side om side på åkrene også.»

37 «Herre, hvor blir de ført?» spurte disiplene.

Jesus svarte: «Gribbene samles der åtselet er.»

En Levende Bok (LB)

En Levende Bok: Det Nye Testamentet Copyright © 1978, 1988 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes