A A A A A
Bible Book List

Jobi 20 Albanian Bible (ALB)

20 Atëherë Zofari nga Naamathi u përgjigj dhe tha:

"Për këtë mendimet e mia më shtyjnë të përgjigjem, për shkak të shqetësimit që ndjej brenda vetes sime.

Kam dëgjuar një qortim që më turpëron, por fryma ime më shtyn të përgjigjem ashtu si e gjykoj.

A nuk e di ti që gjithnjë, qysh prej kohës që njeriu u vu mbi tokë,

triumfi i të këqijve zgjat pak dhe gëzimi i të pabesëve zgjat vetëm një çast?

Edhe sikur madhështia e tij të arrinte deri në qiell dhe koka e tij të prekte retë,

ai do të vdesë për gjithmonë si jashtëqitjet e tij; ata që e kanë parë do të thonë: "Ku është?".

Do të fluturojë si një ëndërr dhe nuk do të gjendet më; do të zhduket si një vegim nate.

Syri që e shihte, nuk do ta dallojë më; edhe banesa e tij nuk do ta shohë më.

10 Bijtë e tij do të kërkojnë të fitojnë favorin e të varfërve dhe duart e tij do të rivendosin pasurinë e tij.

11 Forca rinore që i mbushte kockat do të dergjet në pluhur bashkë me të.

12 Edhe sikur e keqja të jetë e ëmbël në gojën e tij, ai e fsheh atë nën gjuhë,

13 nuk lejon që të dalë që andej por vazhdon ta mbajë në gojë.

14 Por ushqimi i tij, që është në zorrët e veta transformohet dhe bëhet një helm gjarpëri brenda tij.

15 Ai do të vjellë pasuritë që ka gëlltitur; vetë Perëndia do t’ia nxjerrë nga barku.

16 Ai ka thithur helm gjarpëri, gjuha e një nepërke do ta vrasë.

17 Nuk ka për të parë më lumenj as përrenj që rrjedhin me mjaltë dhe gjalpë.

18 Do të kthejë atë për të cilën është lodhur pa e vënë aspak në gojë; nuk do të ketë asnjë gëzim nga përfitimet e tregtisë së tij.

19 Sepse ka shtypur dhe braktisur të varfrin, ka shtënë në dorë me forcë një shtëpi që nuk e kishte ndërtuar.

20 Duke qenë se lakmia e tij nuk ka njohur kurrë qetësi, ai nuk do të shpëtojë asgjë nga gjërat që dëshironte aq shumë.

21 Asgjë nuk do t’i shpëtojë pangopësisë së tij, prandaj mirëqënia e tij nuk do të zgjasë.

22 Kur të jetë në kulmin e bollëkut do të gjendet ngushtë; dora e të gjithë atyre që vuajnë do të ngrihet kundër tij.

23 Kur të jetë bërë gati për të mbushur barkun, Perëndia do të dërgojë mbi të zjarrin e zemërimit të tij, që do të bjerë mbi të kur të jetë duke ngrënë.

24 Ai mund të shpëtojë nga një armë prej hekuri, por atë do ta shpojë një hark prej bronzi.

25 Nxirret shigjeta që del nga trupi i tij, maja e shndritshme del nga vreri i tij, atë e pushton tmerri.

26 Errësirë e plotë është caktuar për thesaret e tij; do ta konsumojë një zjarr jo i nxitur; ata që kanë mbetur në çadrën e tij do të jenë në ankth.

27 Qielli do të zbulojë paudhësinë e tij dhe toka do të ngrihet kundër tij.

28 Të ardhurat e shtëpisë së tij do t’i merren, do t’i marrin në ditën e zemërimit të tij.

29 Ky është fati që Perëndia i cakton njeriut të keq, trashëgimi që i është dhënë nga Perëndia.

Job 20 New International Version (NIV)

Zophar

20 Then Zophar the Naamathite replied:

“My troubled thoughts prompt me to answer
    because I am greatly disturbed.
I hear a rebuke that dishonors me,
    and my understanding inspires me to reply.

“Surely you know how it has been from of old,
    ever since mankind[a] was placed on the earth,
that the mirth of the wicked is brief,
    the joy of the godless lasts but a moment.
Though the pride of the godless person reaches to the heavens
    and his head touches the clouds,
he will perish forever, like his own dung;
    those who have seen him will say, ‘Where is he?’
Like a dream he flies away, no more to be found,
    banished like a vision of the night.
The eye that saw him will not see him again;
    his place will look on him no more.
10 His children must make amends to the poor;
    his own hands must give back his wealth.
11 The youthful vigor that fills his bones
    will lie with him in the dust.

12 “Though evil is sweet in his mouth
    and he hides it under his tongue,
13 though he cannot bear to let it go
    and lets it linger in his mouth,
14 yet his food will turn sour in his stomach;
    it will become the venom of serpents within him.
15 He will spit out the riches he swallowed;
    God will make his stomach vomit them up.
16 He will suck the poison of serpents;
    the fangs of an adder will kill him.
17 He will not enjoy the streams,
    the rivers flowing with honey and cream.
18 What he toiled for he must give back uneaten;
    he will not enjoy the profit from his trading.
19 For he has oppressed the poor and left them destitute;
    he has seized houses he did not build.

20 “Surely he will have no respite from his craving;
    he cannot save himself by his treasure.
21 Nothing is left for him to devour;
    his prosperity will not endure.
22 In the midst of his plenty, distress will overtake him;
    the full force of misery will come upon him.
23 When he has filled his belly,
    God will vent his burning anger against him
    and rain down his blows on him.
24 Though he flees from an iron weapon,
    a bronze-tipped arrow pierces him.
25 He pulls it out of his back,
    the gleaming point out of his liver.
Terrors will come over him;
26     total darkness lies in wait for his treasures.
A fire unfanned will consume him
    and devour what is left in his tent.
27 The heavens will expose his guilt;
    the earth will rise up against him.
28 A flood will carry off his house,
    rushing waters[b] on the day of God’s wrath.
29 Such is the fate God allots the wicked,
    the heritage appointed for them by God.”

Footnotes:

  1. Job 20:4 Or Adam
  2. Job 20:28 Or The possessions in his house will be carried off, / washed away
New International Version (NIV)

Holy Bible, New International Version®, NIV® Copyright ©1973, 1978, 1984, 2011 by Biblica, Inc.® Used by permission. All rights reserved worldwide.

Viewing of
Cross references
Footnotes