A A A A A
Bible Book List

Isaia 24 Albanian Bible (ALB)

24 Ja, Zoti zbras tokën dhe e bën të shkretë, prish faqen e saj dhe shpërndan banorët e saj.

Do t’i ndodhë e njëjta gjë popullit ashtu si priftit, shërbëtorit ashtu si padronit të tij, shërbëtores ashtu si padrones së saj, blerësit ashtu si shitësit, ai që jep borxh ashtu si ai që merr borxh, huadhënësit ashtu si huamarrësit.

Toka do të zbrazet plotësisht dhe do të plaçkitet plotësisht, sepse Zoti ka thënë këtë fjalë.

Toka është në zi dhe vuan, bota po ligështohet dhe po meket, njerëzit me poste nga populli i dheut ligështohen.

Toka është përdhosur nga banorët e saj, sepse këta kanë shkelur ligjet, kanë ndryshuar statutin, kanë marrë nëpër këmbë besëlidhjen e përjetshme.

Prandaj një mallkim e ka përpirë tokën dhe banorët e saj janë të dëshpëruar; prandaj banorët e tokës po digjen dhe të pakët janë burrat që kanë mbetur.

Mushti është në zi, vreshti po prishet dhe gjithë zemërgëzuarit psherëtijnë.

Gëzimi i dajreve ka marrë fund, zhurma e dëfrimtarëve ka mbaruar, gëzimi i harpës pushoi.

Nuk pihet më verë me këngë, pija dehëse është e hidhur për ata që e pijnë.

10 Qyteti i rrëmujës është shkatërruar; çdo shtëpi është e mbyllur që të mos hyjë njeri në të.

11 Nëpër rrugë ka ankime, sepse nuk ka verë; çdo gëzim është zhdukur, hareja është zhdukur nga toka.

12 Në qytet nuk mbetet gjë tjetër veç dëshpërimit, dhe porta është bërë copë-copë dhe është shkatërruar.

13 Sepse në mes të dheut, midis popujve, do të ndodhë ashtu si kur shkunden ullinjtë, ashtu si kur mblidhen vilet e pavjela pas vjeljes.

14 Ata do të ngrenë zërin, do të lëshojnë klithma gëzimi, për madhështinë e Zotit do të brohorasin nga deti:

15 "Lëvdoni, pra, Zotin në krahinat e agimit, emrin e Zotit, Perëndinë e Izraelit në ishujt e detit!".

16 Nga skaji i tokës dëgjojmë këngë: "Lavdi të drejtit!". Por unë them: Mjerë unë! Mjerë unë! Vaj medet! Të pabesët veprojnë me pabesi, po, tëë pabesët veprojnë me pabesi të madhe.

17 Tmerri, gropa dhe laku të kërcënojnë, o banor i dheut.

18 Dhe ka për të ndodhur që ai që do të ikë përballë britmës së tmerrit do të bjerë në gropë, dhe kush do të dalë nga gropa do të kapet nga laku. Sepse nga lart do të hapen ujëvara dhe themelet e dheut do të tronditen.

19 Toka do të çahet e tëra; toka do të kriset tërësisht, toka do të dridhet me forcë.

20 Toka do të lëkundet si një i dehur, do të tronditet si një kasolle. Mëkati i saj rëndon mbi të, do të rrëzohet dhe nuk do të ngrihet më.

21 Atë ditë do të ndodhë që Zoti do të dënojë ushtrinë që është atje lart, dhe poshtë mbi tokë mbretërit e dheut;

22 do të mblidhen bashkë si të burgosur në një burg të nëndheshëm; do të mbyllen në një burg dhe pas shumë ditësh do të ndëshkohen.

23 Hënën do ta mbulojë rrëmuja dhe diellin turpi, sepse Zoti i ushtrive do të mbretërojë mbi malin e Sionit dhe në Jeruzalem, dhe lavdia e tij përpara pleqve.

Isaiah 24 New International Version (NIV)

The Lord’s Devastation of the Earth

24 See, the Lord is going to lay waste the earth
    and devastate it;
he will ruin its face
    and scatter its inhabitants—
it will be the same
    for priest as for people,
    for the master as for his servant,
    for the mistress as for her servant,
    for seller as for buyer,
    for borrower as for lender,
    for debtor as for creditor.
The earth will be completely laid waste
    and totally plundered.
The Lord has spoken this word.

The earth dries up and withers,
    the world languishes and withers,
    the heavens languish with the earth.
The earth is defiled by its people;
    they have disobeyed the laws,
violated the statutes
    and broken the everlasting covenant.
Therefore a curse consumes the earth;
    its people must bear their guilt.
Therefore earth’s inhabitants are burned up,
    and very few are left.
The new wine dries up and the vine withers;
    all the merrymakers groan.
The joyful timbrels are stilled,
    the noise of the revelers has stopped,
    the joyful harp is silent.
No longer do they drink wine with a song;
    the beer is bitter to its drinkers.
10 The ruined city lies desolate;
    the entrance to every house is barred.
11 In the streets they cry out for wine;
    all joy turns to gloom,
    all joyful sounds are banished from the earth.
12 The city is left in ruins,
    its gate is battered to pieces.
13 So will it be on the earth
    and among the nations,
as when an olive tree is beaten,
    or as when gleanings are left after the grape harvest.

14 They raise their voices, they shout for joy;
    from the west they acclaim the Lord’s majesty.
15 Therefore in the east give glory to the Lord;
    exalt the name of the Lord, the God of Israel,
    in the islands of the sea.
16 From the ends of the earth we hear singing:
    “Glory to the Righteous One.”

But I said, “I waste away, I waste away!
    Woe to me!
The treacherous betray!
    With treachery the treacherous betray!
17 Terror and pit and snare await you,
    people of the earth.
18 Whoever flees at the sound of terror
    will fall into a pit;
whoever climbs out of the pit
    will be caught in a snare.

The floodgates of the heavens are opened,
    the foundations of the earth shake.
19 The earth is broken up,
    the earth is split asunder,
    the earth is violently shaken.
20 The earth reels like a drunkard,
    it sways like a hut in the wind;
so heavy upon it is the guilt of its rebellion
    that it falls—never to rise again.

21 In that day the Lord will punish
    the powers in the heavens above
    and the kings on the earth below.
22 They will be herded together
    like prisoners bound in a dungeon;
they will be shut up in prison
    and be punished[a] after many days.
23 The moon will be dismayed,
    the sun ashamed;
for the Lord Almighty will reign
    on Mount Zion and in Jerusalem,
    and before its elders—with great glory.

Footnotes:

  1. Isaiah 24:22 Or released
New International Version (NIV)

Holy Bible, New International Version®, NIV® Copyright ©1973, 1978, 1984, 2011 by Biblica, Inc.® Used by permission. All rights reserved worldwide.

Viewing of
Cross references
Footnotes