A A A A A
Bible Book List

Hóseás 3 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)

Szeresd a házasságtörő asszonyt!

Ezt mondta nekem az Örökkévaló: „Hóseás, ismét indulj el, és szeresd azt a házasságtörő asszonyt, aki másnak a szeretője! Úgy szeresd, mint ahogyan az Örökkévaló szereti Izráel népét, annak ellenére, hogy ők más istenekhez fordulnak, és szeretik a bálványoknak felajánlott aszalt szőlőt.”[a]

Tehát elmentem, és elvettem azt az asszonyt, miután kifizettem érte 15 sékel[b] ezüstöt és másfél hómer[c] árpát. Neki pedig azt mondtam: „Nálam fogsz lakni hosszú ideig, de többé nem leszel házasságtörő, és nem leszel más férfié! A férjed vagyok, de hosszú ideig én sem fogok veled hálni.”

Mert Izráel népe is hosszú ideig lesz kénytelen király nélkül, fejedelem, áldozatok, bálvány-oszlopok, efód és házibálványok nélkül élni. De azután majd odafordulnak az Örökkévalóhoz, Istenükhöz, és Dávid utódához, királyukhoz. A jövőben majd tisztelettel és félelemmel fordulnak az Örökkévalóhoz, és az ő áldásaihoz.

Footnotes:

  1. Hóseás 3:1 aszalt szőlőt Egyes bálványok tiszteletére rendezett áldozatoknál aszalt szőlőből préselt „lepényeket” ettek a résztvevők — így ünnepeltek.
  2. Hóseás 3:2 15 sékel Kb. 18 dkg.
  3. Hóseás 3:2 másfél hómer Kb. 330 liter.
Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)

Copyright © 2003, 2012 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes