A A A A A
Bible Book List

Druga poslanica Timoteju 4 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Pavao zaklinje Timoteja

Zaklinjem te pred Bogom i Kristom Isusom, koji će suditi žive i mrtve, njegovim pojavljenjem i njegovim kraljevstvom: propovijedaj Riječ, pristupaj im - bilo kad je zgodno ili nezgodno - dokazuj, ukoravaj, opominji - sa svom strpljivošću i poukom. Jer doći će vrijeme kada oni neće podnositi zdrava nauka, nego će oko sebe po vlastitim požudama okupljati brojne učitelje da im golicaju uši; i od istine će uho odvraćati te se bajkama okretati. Ti pak budi trijezan u svemu, zlopati se, izvrši djelo navjestitelja Evanđelja, službu svoju ispuni posvema!

Dobar sam boj bio

Doista, ja se već izlijevam kao žrtva ljevanica, i došlo je vrijeme mog odlaska. Dobar sam boj bio, trku dovršio, vjeru sačuvao. Čeka me odsad vijenac pravednosti koji će mi u onaj Dan dati Gospodin, pravedni sudac, i ne samo meni nego svima koji s ljubavlju iščekuju njegovo pojavljenje.

Posljednje preporuke

Nastoj uskoro doći k meni. 10 Jer me Dema, zaljubivši se u sadašnji ovaj svijet, ostavio i otišao u Solun; Krescencije u Galaciju, Tit u Dalmaciju. 11 Luka je jedini sa mnom. Marka uzmi i dovedi sa sobom, jer mi je koristan za službu. 12 Tihika sam pak poslao u Efez. 13 Kabanicu koju sam ostavio u Troadi kod Karpa, donesi kad dođeš, i svitke, osobito pergamene. 14 Kovač Aleksandar nanio mi je mnoga zla. Gospodin će mu uzvratiti po njegovim djelima. 15 Njega se i ti čuvaj jer se veoma usprotivio našim riječima.

16 Za prve moje obrane nitko ne bje uza me, nego me svi ostaviše. Ne uračunalo im se! 17 Ali je Gospodin stao uza me i ojačao me da bi se po meni navještenje moglo potpuno pronijeti i svi ga narodi mogli čuti; i izbavljen sam iz lavljih usta. 18 Gospodin će me izbaviti od svakoga zla djela i spasiti za svoje nebesko kraljevstvo. Njemu slava u vijeke vjekova! Amen.

Pozdravi i blagoslov

19 Pozdravi Prisku i Akvilu i Oneziforov dom. 20 Erast je ostao u Korintu, a Trofima sam ostavio bolesna u Miletu. 21 Nastoj doći prije zime! Pozdravlja te Eubul, Pudencije, Lino, Klaudija i sva braća. 22 Gospodin s duhom tvojim! Milost s vama![a]

Footnotes:

  1. 2Tim 4,22 Neki rukopisi dodaju na kraju: »Amen. Druga poslanica Timoteju, prvom izabranom nadgledniku crkve u Efezu, pisana je iz Rima, kada je Pavao po drugi put izveden pred cara Nerona.«
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes