A A A A A
Bible Book List

Druga poslanica Korinćanima 9 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Darivanje kao blagoslov

Doista, o službi svetima suvišno mi je pisati, jer znam za vašu spremnost, zbog koje se vama dičim pred Makedoncima, da je »Ahaja spremna već od prošle godine«. I vaša gorljivost potaknu mnoge. Šaljem pak braću kako naše hvaljenje vama ne bi u tome bilo isprazno, nego da - kao što sam govorio - budete pripravni i, ako sa mnom dođu Makedonci i nađu vas nepripravne, da se ne osramotimo mi, da ne kažem vi, zbog ovoga očekivanja.[a] Stoga sam smatrao potrebnim zamoliti braću da prije pođu k vama i priprave unaprijed vaš već obećani dar; da bude pripravljen kao blagoslov, a ne kao dužnost.

Obogaćeni za svakovrsnu darežljivost

I ovo: tko sije škrto, škrto će i žeti; a tko sije obilno, obilno će i žeti. Neka svatko učini kako je odlučio u srcu, ne sa žalošću ili na silu, jer Bog ljubi vesela darivatelja. A Bog vas može izobilno obdariti svakom milošću, da u svemu uvijek svega dovoljno imajući, izobilujete za svako dobro djelo, kao što je pisano: »Rasipno porazdijeli, siromasima dade, pravednost njegova ostaje dovijeka.«

10 Onaj koji pribavlja sjeme sijaču i kruh za jelo pribavit će i umnožiti vaše sjeme i dati da uzrastu plodovi vaše pravednosti. 11 U svemu ste tako obogaćeni za svakovrsnu darežljivost koja po nama uzdiže zahvalu Bogu. 12 Jer ova dobročiniteljska služba ne samo da podmiruje oskudicu svetih nego izobiluje i mnogim zahvalama Bogu, 13 tako da dokazom ove službe slave Boga zbog pokornosti u vašem ispovijedanju Evanđelja Kristova i darežljivosti u vašem zajedništvu prema njima i prema svima. 14 I svojom molitvom za vas čeznu za vama zbog preobilne milosti Božje na vama. 15 Hvala Bogu na njegovu neopisivu daru!

Footnotes:

  1. 2Kor 9,4 Umjesto »da ne kažem vi, zbog ovoga očekivanja«, neki rukopisi donose: »da ne kažemo mi, zbog ovoga dičnog očekivanja«.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes