A A A A A
Bible Book List

Druga poslanica Korinćanima 4 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Apostoli - sluge poradi Isusa

Stoga, imajući ovu službu jer milosrđe zadobismo, ne posustajemo; štoviše, odrekosmo se onoga skrovita i sramnoga, ne živeći u lukavosti i ne iskrivljujući riječ Božju, nego očitovanjem istine same sebe preporučujemo svakoj ljudskoj savjesti pred Bogom. Ako je i zastrto Evanđelje naše, zastrto je u onima koji propadaju, u onima kojima bog ovoga svijeta zaslijepi pameti nevjerničke, da im ne zasine svjetlost Evanđelja slave Krista koji je slika Božja. Jer ne propovijedamo same sebe, nego Isusa Krista Gospodinom, a sebe vašim slugama poradi Isusa. Jer Bog, koji reče: »Neka iz tame svjetlo zasja!«, on zasja u srcima našim - na rasvjetljenje spoznanja Božje slave na licu Isusa Krista.[a]

A ovo blago imamo u glinenim posudama, da ta izvanredna sila bude od Boga, a ne od nas. Nevoljama u svemu pritiješnjeni, ali ne prignječeni; zbunjeni, ali ne zdvajamo; proganjani, ali ne i ostavljeni; obarani, ali ne i oboreni - 10 uvijek u tijelu pronoseći umiranje Isusovo, da se i Isusov život u našem tijelu očituje. 11 Jer se mi živi uvijek predajemo na smrt poradi Isusa, da se i Isusov život očituje u našemu smrtnom tijelu. 12 Tako smrt djeluje u nama, a život u vama. 13 Imajući pak isti duh vjere, kao što je pisano: »Vjerovao sam, zato sam govorio«, i mi vjerujemo, zato i govorimo, 14 znajući da će Onaj koji je uskrisio Gospodina Isusa i nas s Isusom uskrisiti i zajedno s vama uza se postaviti. 15 Jer sve je radi vas, da milost umnožena po mnogima izobiluje zahvalnošću na slavu Božju.

16 Zato ne posustajemo, nego ako se i naš izvanjski čovjek raspada, naš se unutarnji obnavlja iz dana u dan. 17 Doista, naša nam časovita laka nevolja - prekomjerno i neizmjerno - donosi vječno breme slave, 18 jer se ne osvrćemo na vidljivo, nego na nevidljivo. Vidljivo je, naime, vremenito, a nevidljivo vječno.

Footnotes:

  1. 2Kor 4,6 »Isusa« - autentičnost nije potvrđena u svim najvažnijim rukopisima.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes