Add parallel Print Page Options

Арон и Марија завиде Мојсију

12 Марија и Арон су почели да говоре против Мојсија због кушанске жене коју је оженио; јер је узео за жену Кушанку. Рекли су: „Зар је Господ говорио само преко Мојсија? Није ли говорио и преко нас?“ Господ је то чуо.

А Мојсије је био веома понизан човек, најпонизнији човек на земљи.

Господ одмах рече Мојсију, Арону и Марији: „Дођите, вас троје, у Шатор од састанка!“ Њих троје оду. Господ сиђе у стубу од облака, па стаде на улаз од Шатора и позва: „Ароне и Марија!“ Они ступе напред. Господ рече: „Чујте моје речи:

кад се међу вама нађе пророк Господњи,
    ја му се објављујем у виђењу
    и говорим му у сну.
Али са мојим слугом Мојсијем није тако;
    он је веран Богу над целим домом.
Ја му проговарам лицем у лице,
    у збиљи, а не у загонеткама;
    он гледа обличје Господње.
Како се, онда, не бојите
    да говорите против мога слуге Мојсија?“

Господ плану својим гневом на њих и оде.

10 Када се облак подигао са Шатора, а оно, Марија огубавела, бела као снег. Арон се окренуо према Марији, кад гле, она губава. 11 Тада Арон рече Мојсију: „Молим те, мој господару, немој нас казнити за грех који смо починили у својој лудости! 12 Не дај да она буде као мртво дете, које изађе из мајчине утробе с већ напола распаднутим телом!“

13 Тада је Мојсије завапио Господу и рекао: „О, Боже, молим те, исцели је!“

14 Господ рече Мојсију: „Да јој је отац пљунуо у лице, не би ли носила своју срамоту седам дана? Нека буде одвојена изван табора седам дана, а онда нека опет буде прикључена.“ 15 Тако је Марија била одвојена изван табора седам дана. Народ није полазио док Марија није била поново прикључена.

16 После тога је народ отишао из Асирота, и утаборио се у Фаранској пустињи.