A A A A A
Bible Book List

3 Mosebok 3 Swedish New Living Bible (Nya Levande Bibeln) (SVL)

Tackoffret

När någon vill ge ett tackoffer till Herren, kan han använda antingen en tjur eller en ko, men djuret måste vara helt friskt om det ska offras åt Herren.

Den som offrar djuret ska lägga sin hand på dess huvud och slakta det vid ingången till tabernaklet. Sedan ska Arons söner stänka blodet på altarets alla sidor

3-5 och som brännoffer inför Herren bära fram fettet som täcker kroppens inre delar, de båda njurarna med det fett som sitter på låren samt fettet runt levern. Det ska brännas ovanpå brännoffret som ligger på elden. Detta offer kommer att bli mycket uppskattat av Herren.

Om en get eller ett får används som tackoffer till Herren får det inte ha något fel, och det kan antingen vara en hanne eller hona.

7-8 Om det är ett lamm, ska den som bär fram det lägga sin hand på dess huvud och slakta det vid ingången till tabernaklet. Prästerna ska stänka blodet på altarets alla sidor

9-11 och lägga det feta, svansen, avhuggen invid ryggraden, fettet som täcker de inre organen med de båda njurarna och fettet som sitter på låren samt på levern på altaret som ett eldsoffer åt Herren.

12 Om någon bär fram en get som offer till Herren,

13 ska han lägga sin hand på dess huvud och slakta den vid ingången till tabernaklet. Prästerna ska stänka dess blod på altarets alla sidor

14 och ska som brännoffer till Herren på altaret offra fettet som täcker de inre organen,

15-16 de båda njurarna och fettet som sitter på låren och runt levern. Det är ett brännoffer som Herren uppskattar. Allt fett tillhör Herren.

17 Det är en fastställd lag för all framtid att ni inte ska äta vare sig fett eller blod.

Swedish New Living Bible (Nya Levande Bibeln) (SVL)

Copyright © 1974, 1977, 1987, 1995, 2003, 2004 by Biblica

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes