A A A A A
Bible Book List

3 Mosebok 12 Nya Levande Bibeln (SVL)

Rening efter en förlossning

12 Herren bad Mose att ge följande föreskrifter till Israels folk:

När en pojke föds, ska modern förklaras oren i sju dagar och leva under samma restriktioner som när hon har sin menstruation.

På den åttonde dagen ska hennes son omskäras.

Medan hon under de följande trettiotre dagarna genomgår sin reningsperiod, får hon inte röra vid något som är heligt och inte heller gå in i tabernaklet.

Om det är en flicka som föds ska modern vara oren i två veckor, och under den tiden gäller samma föreskrifter som under menstruationen. Sedan ska hennes reningsperiod pågå ytterligare sextiosex dagar.

När dessa reningsdagar är över, ska hon föra fram ett årsgammalt lamm som brännoffer och en ung duva eller en turturduva som synd-offer.Hon ska föra fram dem till prästen vid ingången till tabernaklet,

och prästen ska offra dem inför Herren och skaffa försoning för henne. Sedan ska hon vara ren igen efter sina blödningar.Detta är reglerna vid barnafödande.

Om hon är alltför fattig för att föra fram ett lamm ska hon ta två turturduvor eller två unga duvor. Den ena ska vara till brännoffret och den andra till syndoffret. Prästen ska skaffa försoning för henne med dessa, så att hon blir fullständigt ren igen.

Nya Levande Bibeln (SVL)

Nya Levande Bibeln (Swedish New Living Bible)
Copyright © 1974, 1977, 1987, 1995, 2003, 2004 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes