A A A A A
Bible Book List

2 Timoteus 2En Levende Bok (LB)

BLI STERK I HERREN

Å, Timoteus, min sønn, bli sterk med den styrke som Kristus Jesus gir deg. Det du har lært av meg, må du gi videre til pålitelige mennesker som er i stand til å undervise andre.

Ta din del av lidelsen som en god Jesu Kristi stridsmann, slik som jeg gjør. Og som Kristi soldat må du ikke bli bundet til verdslige saker. Ingen soldat kan la seg hindre av dagliglivets gjøremål, for da kan han ikke gjøre det hærføreren vil. Følg Herrens regler når du gjør hans gjerning. En idrettsmann følger reglene eller han blir diskvalifisert. Blir han det, så vinner han ingen premie. Arbeid hardt, som en bonde som får god betaling om han får bra avling. Tenk over disse tre illustrasjonene, og la Herren hjelpe deg til å forstå hvordan de passer på deg.

Glem ikke den vidunderlige kjennsgjerning at Jesus Kristus var et menneske, født inn i kong Davids slekt, og at han var Gud. Det bevises ved at han stod opp igjen fra de døde. Det er fordi jeg har forkynt disse sannhetene at jeg er i vanskeligheter, og at jeg er satt i fengsel som en forbryter. Men Guds ord er ikke bundet, selv om jeg er det. 10 Jeg er mer enn villig til å lide hvis det kan føre til frelse og evig herlighet i Kristus Jesus for dem som Gud har utvalgt.

11 Dette er min trøst: Når vi lider og dør for Kristus, skal vi leve med ham i himmelen. 12 Og hvis vi tror at den tjenesten vi nå har for ham er hard, så husk at vi en dag skal sitte sammen med ham og regjere. Men hvis vi gir opp når vi møter lidelse – 13 når vi er for svake til å tro, er han trofast mot oss, og han vil hjelpe oss. Han kan ikke svikte oss som er en del av ham selv, og han vil alltid oppfylle sine løfter til oss.

UNNGÅ UNØDIGE DISKUSJONER

14 Minn dine folk om at de ikke skal diskutere uvesentlige ting. Slike diskusjoner er forvirrende og nytteløse, ja, de gjør til og med skade. Det er Guds vilje at de holder seg unna slike ting. 15 Arbeid hardt, slik at Gud kan si til deg: «Vel gjort.» Vær en god arbeidsmann, en som ikke har noen grunn til å skamme seg. Legg vekt på det Guds ord sier. 16 Hold deg borte fra tåpelige diskusjoner, som fører til at folk blir sinte på hverandre og handler mot Guds gode vilje. 17 Det blir sagt ord som brenner og sårer i lang tid etterpå. Hymeneus og Filetus elsker å diskutere og de er slike mennesker. 18 De har forlatt sannhetens sti og forkynner den løgn at oppstandelsen fra de døde allerede er skjedd. Dessverre har de svekket troen hos noen av dem som stoler på det de sier.

19 Men Guds sannhet står fast som en klippe, og den kan ikke rokkes. Den er en grunnstein der disse ord står skrevet: «Herren kjenner sine», og «Et menneske som bekjenner Herren, skal ikke gjøre urett.»

20 I et velstående hjem finnes det kar som er laget av gull og sølv, så vel som kar av tre og leire. De dyre karene brukes når man har gjester, og de billige bruker man på kjøkkenet eller til å ha avfall i. 21 Hvis du holder deg borte fra synden, vil du være som et kar av reneste gull – det aller beste i huset – slik at Kristus selv kan bruke deg slik han vil.

22 Du skal flykte fra ungdommens lyster. Hold deg nær til alt som fører til at du ønsker å gjøre det rette. Ha tro og kjærlighet, og gled deg over å få være sammen med slike som elsker Herren og som har rene hjerter.

23 Igjen sier jeg: Bli ikke innblandet i tåpelige diskusjoner som bare gjør at folk blir hissige og sinte. 24 Guds folk må ikke være kranglevorne. De må være vennlige og tålmodige når de skal lære dem som tar feil, og de må være villige til å tåle vondt. 25 Vær ydmyk når du forsøker å lære dem som ikke har sannheten klart for seg. For om du taler vennlig og høflig til dem, så er det mer sannsynlig at de, ved Guds hjelp, vender seg fra sine idéer og tror det som er sant. 26 Da vil de ta fornuften fangen og slippe unna Satans felle og hans slaveri. Da kan de begynne å gjøre Guds vilje.

En Levende Bok (LB)

En Levende Bok: Det Nye Testamentet Copyright © 1978, 1988 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes