A A A A A
Bible Book List

2 Samuel 21:15-22 Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

Bătălii împotriva filistenilor

15 Între filisteni şi Israel a avut loc o nouă bătălie, iar David a pornit la luptă împotriva filistenilor, împreună cu oamenii săi. David însă a obosit. 16 Işbi-Benob, unul dintre urmaşii lui Rafa, care avea o suliţă cu un vârf de bronz în greutate de trei sute de şecheli[a] şi care era încins cu o sabie nouă, şi-a pus în gând să-l omoare pe David. 17 În ajutorul lui David a venit însă Abişai, fiul Ţeruiei, care l-a lovit pe filistean şi l-a ucis. Atunci oamenii lui David i-au jurat spunându-i: „Nu vei mai merge împreună cu noi la război pentru ca să nu stingi lumina lui Israel.“

18 După aceea, o altă bătălie împotriva filistenilor a avut loc la Gob. Cu acest prilej, huşatitul Sibecai l-a ucis pe Saf, unul dintre urmaşii lui Rafa. 19 În timpul unei alte lupte cu filistenii la Gob, Elhanan, fiul betleemitului Iaare-Oreghim[b], l-a ucis pe Goliat ghititul[c], care avea o suliţă al cărei mâner era ca sulul unui ţesător. 20 S-a mai dat o luptă la Gat. Acolo era un bărbat uriaş, care avea câte şase degete la ambele mâini şi la ambele picioare – douăzeci şi patru în total. Şi acesta se trăgea din Rafa. 21 El a batjocorit pe Israel, dar Ionatan, fiul lui Şimea, fratele lui David, l-a ucis. 22 Aceştia patru i s-au născut lui Rafa în Gat; ei au fost ucişi de David şi de slujitorii săi.

Footnotes:

  1. 2 Samuel 21:16 Aproximativ 3,5 kg
  2. 2 Samuel 21:19 Sau: fiul ţesătorului Iair, din Betleem
  3. 2 Samuel 21:19 TM, LXX; 1 Cron. 20:5 conţine: Elhanan, fiul lui Iair, l-a ucis pe Lahmi, fratele ghititului Goliat
Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

Nouă Traducere În Limba Română (Holy Bible, New Romanian Translation) Copyright © 2006 by Biblica, Inc.® Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes